Afbeelding

Ray Matuszewski aan kop

Sport

Sint-Oedenrode - Woensdag heeft de jeugd van Ontspanning de tweede van zeven wedstrijden in de krokuscompetitie geschoten. De winnaar was opnieuw Ray Matuszewski met 146 punten 4x7. Na de winst van vorige week verstevigd hij zijn voorsprong op de rest.

De overige scores: Rick van de Mortel 99; 3x7, Jelt de Bie 81; 1x7 en Bas van de Laak 28; 1x7. Buiten mededinging: Simon Boersbroek 216 en Piet van den Berg 217.
Vorige week was een veldwedstrijd in Walferdange (Lux). Namens Ontspanning schoot Theo Passier mee bij de heren veteranen compound. Hij wist deze wedstrijd te winnen.
Donderdagavond was de eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen Soranus Lieshout. Hierbij is het de bedoeling om zo dicht mogelijk bij je gemiddelde te schieten. De scores van Ontspanning waren: Michael Moonen 105; +10, Paul van de Mortel 229; +4, Marleen Kremers 57; -10, Wil Kivits 235; +4, Martie Verhoeven 214; +4, Rob Naus 214; -10 en Jerica van de Mortel 178; +10. Het totaal voor Ontspanning komt hiermee op +12. Soranus kwam uit op +17. In het najaar wordt de tweede wedstrijd geschoten bij Ontspanning thuis. De winnaar van dit jaar wordt dan bekend.
Vrijdagavond was de eerste wedstrijd voor de Face-to-Face beker. De winnaar was Patrick Bouman. De verder uitslag: Simon Boersbroek, Paul van de Mortel, Jeroen Kragten, Annette Boonstoppel, Karin de Jong, Wil Kivits, Jerica van de Mortel, Antoon Vervoort, Marleen Kremers, Jos van der Veer, Rick van de Mortel, Michael Moonen, Agnes Vissers, Henri van de Zanden en Frans Temmink.
Sjef van den Berg heeft deze week de eerste Worldcup geschoten in Shanghai. Met een kwalificatiescore van 664 ging hij als vijftiende geplaatst naar de finales. Het Nederlandse team met o.a. Sjef en Jan van Tongeren (Concordia) ging als 2e geplaatst naar de finales. Bij de achtste finale kwam Nederland tegen Duitsland uit. Hoewel de Nederlanders meer punten schoten dan de Duitsers, wisten zij uiteindelijk niet de benodigde setpunten te halen. Nederland verloor met 3 - 5 en eindigde op de negende plaats.
Individueel begon Sjef sterk met drie winstpartijen: 6 – 0, 6 – 0 en 6 – 2. In de achtste finale speelde een wisselvallig windje Sjef parten en hij kreeg zijn pijlen niet meer goed genoeg gegroepeerd. Hij verloor deze ronde met 1 – 7 en eindigde ook hier op de negende plaats.
Komende zaterdag is het jaarlijkse Koningschieten bij Ontspanning. Kristin Davies zal dan haar titel gaan verdedigen bij de recurveschutters. Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.