Nijnsel kan weer niet imponeren

Sint-Oedenrode - Nijnsel 1 speelde opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Vitesse '08 uit Gennep dat maar liefst vijf van de laatste zes wedstrijden winnend afsloot en daarmee een flinke sprong op de ranglijst maakte. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de in het oranje gehulde bezoekers dat niet direct lieten zien, maar de gastheren stelden daar aanvankelijk niets tegenover.

De term 'zomeravondvoetbal' rolde zelfs van de tribunes. Veel breien in een laag tempo, dat kregen de toeschouwers voorgeschoteld, patronen uit het bekende tijdschrift 'breien en haken'. In de achtste minuut een typische 'Nijnsel goal tegen'; een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie die niet adequaat wordt aangevlogen en via de kluts rolt de bal in het Nijnselse doel…; 0-1. In de 35e minuut de eerste gevaarlijke momenten voor het doel van de tegenstander. Nick Dortmans sticht zoals vaker het gevaar maar de doelrijke situatie wordt niet omgezet in de gelijkmaker.
Na de thee eenzelfde spelbeeld. Meer balbezit voor de thuisploeg maar niet bepaald verontrustend voor de bezoekers. Eén snelle tegenstoot van de ploeg uit Gennep levert een nagenoeg vrije doorloop op naar het Nijnselse doel: 0-2. De bekende strobreed wordt hem nergens in de weg gelegd. Nijnsel laat het hoofd hangen en amper twee minuten later belandt de Nijnsel keeper in een ongelukkige situatie en dat levert de uitzichtloze 0-3 op. Over en sluiten. Een verdiende maar ook onnodige nederlaag, er wordt echter te weinig afgedwongen, het zelfvertrouwen is broos.
Aanstaande zondag de derde thuiswedstrijd op rij tegen Berghem Sport. Moeilijk te voorspellen wat dat oplevert, nieuwe ronde, nieuwe kansen, zullen we maar zeggen. De bezoekers kunnen vrijuit spelen, de thuisclub zal alle zeilen moeten bijzetten om zich niet aan de rode lantaarn te branden. De vierde plek van onderen is inmiddels redelijk uit zicht en Nijnsel mag niet ontevreden zijn als het in de nacompetitie belandt. Drie wedstrijdpunten doen in deze competitie wonderen, het is al vaker gezegd. De vier koplopers behaalden deze zondag samen maar liefst twee wedstrijdpunten, dus het blijft een bizarre competitie. In andere competities staan ploegen onderaan met zes of zeven punten, in deze klasse kun je rechtstreeks degraderen met meer dan twintig punten. Het zij zo. Nog vier finales te gaan, op zondag 27 mei wordt de definitieve balans opgemaakt.