Harry van Oorschodt is de man links van de burgemeester.
Harry van Oorschodt is de man links van de burgemeester.

Slechts één Rooienaar krijgt een lintje

Algemeen

Meierijstad / Sint-Oedenrode – De dag voor Koningsdag is voor veel mensen een dag om nooit te vergeten, omdat ze op die dag een lintje hebben gekregen. In Meierijstad zijn er vandaag acht bijgekomen die deze eer te beurt vielen; tien dames en acht heren. Onder hen slechts één Rooienaar in de persoon van Harry van Oorschodt. 

Burgemeester Kees van Rooij reikte in de nieuwe Blauwe Kei aan achttien inwoners van de gemeente Meierijstad een Koninklijke onderscheiding uit. Dit ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning.
Tien dames en acht heren kregen de versierselen opgespeld en mogen zich vanaf deze
dag scharen onder de gelederen van hen die reeds Koninklijk gedecoreerd zijn. Het is opvallend dat slechts één Rooienaar deze eer krijgt. In de voorgaande jaren waren het er ieder jaar minimaal zes. Dat wil zeggen dat geen enkele andere Rooienaar is voorgedragen of dat verder niemand door de ballotagecommissie heen is gekomen. 

Mevrouw M.T.A. (Marijke) Aspert-Vrensen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De overige zeventien decorandi zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De volgende personen hebben een lintje gekregen: M.T.A. (Marijke) Aspert-Vrensen (1944, Schijndel), F.J. (Fokke-Jan) Blom (1947, Zijtaart), C.M. (Toos) Deneer – Bierkens (1940, Schijndel), C.M. (Christien) van Helvoirt-Van Eert (1944 Zijtaart), A. (Nol) van der Heijden (1950, Schijndel), W.A. (Willy) Kastelijn-Toelen (1942, Schijndel), G.M.P. (Gerard) van Kol (1949 Boerdonk), P.M.M.H. (Pieter) van de Laar (1962, Veghel), A.H. (Ad) Langenhuijsen (1937, Schijndel), L.J.M. (Beppie) Nikkelen-Van den Tillart (1942, Zijtaart), M.A.M. (Tiny) van den Oetelaar-van Alebeek (1939, Schijndel), M.M. (Margriet) van Rosmalen-Toebast (1947, Veghel), W.A. (Willem) Steenbakkers (1954, Eerde), A.A.M. (Ambro) van Stratum (1943, Veghel), H.L. (Riek) Vogels - van Liempd (1945, Schijndel), A.G. (Annie) van de Wijdeven-van de Wetering (1937, Schijndel), C.R.A.M. (Ineke) van IJzendoorn-Verheul (1947, Schijndel), 

H.P.M. (Harry) van Oorschodt (1951, Sint-Oedenrode) heeft een prachtige erelijst en zijn lintje is dan ook meer dan terecht!
Van 1977 – tot heden: dirigent bij diverse muziekgezelschappen en arrangeur van muziekstukken. Betrokkene schrijft arrangementen voor nationale- en internationale muziekgezelschappen en koren.
Tevens was decorandus mede-organisator van de uitwisselingen tussen de harmonie Sint Antonius uit Nijnsel met de Duitse Schützenverein Sankt Matthäus te Ople-Rüblinghausen en was hij actief betrokken bij de uitwisselingen tussen de PTT Harmonie uit Eindhoven en het Möllmicke Chore uit Duitsland.
2005-2006: initiatiefnemer en organisator van een eigen productie van de musical "Jesus Christ Superstar" te Sint-Oedenrode. Betrokkene was projectleider; verzorgde zelf de PR en de fondsenwerving; wierf vrijwilligers en juryleden voor de audities; regelde repetitieruimte voor het gelegenheidskoor, - orkest en de toneelgroep.
2006-2009: initiatiefnemer, oprichter en dirigent van het Theaterkoor Rooi. Onder zijn bezielende leiding werd een aantal prachtige uitvoeringen ten tonele gebracht met door decorandus zelfgemaakte teksten en gearrangeerde muziek.
Van 2001 – tot heden: vrijwilliger bij de Stichting Roois Kultuur Kontakt. Decorandus is lid van de werkgroep Muziek en Theater en organiseert als zodanig concerten en andere muzikale evenementen in Sint-Oedenrode. Tevens is de heer Van Oorschodt lid van de Werkgroep "Vleugel" ten behoeve van het transport van het instrument. Sinds 2006 is betrokkene bovendien beheerder van de website, waarbij hij in 2015 een geheel nieuwe website ontwierp. Ten slotte is decorandus actief in de PR en ontwerpt hij de jaarfolder alsmede de aanplakbiljetten en de toegangskaarten.
Van 2010 – tot heden: vrijwilliger bij de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Sint-Oedenrode. Decorandus is secretaris van de commissie Reizen en Cultuur. Tevens is betrokkene redacteur van het verenigingsblad "Senior Rooi" en is hij verantwoordelijk voor de lay-out. Bovendien initieerde de heer Van Oorschodt het opzetten van een website welke hij ontwierp en thans nog onderhoudt. Ten slotte is decorandus actief in de commissie Zomeractiviteiten.
Van 2014 – tot heden: vrijwilliger bij Zorgcentrum Odendael in de hoedanigheid van redacteur en vormgever van het kwartaalblad "Confetti". Hij verzamelt o.a. de kopij, verzorgt de grafische vormgeving alsmede de digitale publicatie.