Carnavalsminnend Rooi mocht een cheque aan Rooi Hartsafe overhandigen
Carnavalsminnend Rooi mocht een cheque aan Rooi Hartsafe overhandigen

Opbrengsten goed doel voor een goed doel

Algemeen

Sint-Oedenrode - De stichting Papgat en de stichting Jeugdcarnaval Papgat schenken elk jaar de meeropbrengst van de collecte van de carnavalsmis aan een goed doel. Dit jaar was de stichting Rooi Hartsafe het goede doel. De (jeugd)prins en de (jeugd)adjudant(e) konden woensdagavond een cheque ter waarde van 233 euro aan de stichting Rooi Hartsafe overhandigen.

"Een leuke verrassing", zo vertelde Toin Lathouwers in zijn dankwoord aan de gulle gevers. Maar ook Lathouwers had een leuke verrassing voor de twee carnavalsstichtingen: "Wij willen ook jullie graag iets aanbieden", zo vervolgde Toin zijn speech. "Elke bij de stichting aangesloten carnavalsvereniging mag iemand afvaardigen voor een reanimatiecursus en het gebruik van de AED die door Rooi Hartsafe wordt verzorgd".

Een goede invulling voor de donatie van carnavalsminnend aan Rooi aan Rooi Hartsafe. Want zo sloot Toin Lathouwers af: "waar jullie zijn, zijn ook altijd veel mensen. Dan is het ook goed dat daar mensen zijn die weten wat ze moeten doen als het nodig is".