JT en D2 ploegen van Dioscuri en De Meere.
JT en D2 ploegen van Dioscuri en De Meere.

Wedstrijdturnen erg populair

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag kwamen maar liefst 25 meiden van Dioscuri in actie. Van het allerkleinste Jong Talentje tot en met de op landelijk niveau uitkomende derde Divisie turnsters.

De dag startte met een individuele wedstrijd van Jong Talent, de opleidingsploeg van Dioscuri. Voor een gezellig volle tribune mochten de meiden, samen met die van De Meere uit Boxmeer, laten zien hoezeer ze vooruit gegaan zijn. Het werd een heerlijk sfeervolle sportochtend, waarin met inzet maar vooral met heel veel puur plezier werd geturnd. Alle meiden van Dioscuri hebben het geweldig gedaan. Namens Dioscuri ging Esmee van Kuik er met de zege in de categorie 2011 vandoor en veroverde in de categorie 2010 Cailynn Langenhuijsen het zilver.

In dezelfde baan kwam de D2 (onderbouw) ploeg van Dioscuri in actie tegen het D2 team van Boxmeer. De meiden uit Boxmeer bleken net wat scherper en gingen er met vier punten verschil (321,750 om 317,700) met de zege vandoor. Hier wist Nicci Verheijke een mooie tweede plaats in het individuele klassement te veroveren. Puk en Lieke werden met beide 53,400 ex aequo vierde.

's Middags kwamen de Divisie 5 Bovenbouw turnsters eveneens tegen De Meere in actie. Ondanks het feit dat de wedstrijd voor de Rooise meiden verloren ging (208,500 tegenover 223,900 voor De Meere) was ook hier veel voor de thuisploeg om tevreden over te zijn. Sterke optredens op de brug voor Birgit (11,700 pt!) en Jindy, die op dat toestel een mooie ondersprong en landing turnde. Janne, die elegant en stabiel balkturnen liet zien. Alysha, met twee geslaagde overslagen, en een mooie vloeroefening. Bente, met ophurken en een prima python op brug, en een nette losse radslag op vloer. Larissa, die naast goede overslagen over de pegasus die op de brug zowel op de onderlegger als de bovenlegger een kip turnde. Goed gedaan meiden!

Eveneens op zondag, maar dan in het verre Alkmaar, kwamen de op landelijk niveau uitkomende Julia van Hoof (Junior 3de divisie) en Sterre van den Brand (Senior 3de divisie) in actie in de halve finale van het NK. Sterre liet met name op vloer en balk mooi stabiel turnen zien. Haar tiende plek in het sterke deelnemersveld was helaas niet genoeg voor een plekje in de NK finale, maar Sterre mag terugkijken op een mooie wedstrijd. Datzelfde geldt voor Julia, die dit jaar voor het eerst uitkwam op landelijk niveau. Ook zij vond zich terug op de tiende plek, een verdienstelijke prestatie in zo'n sterk deelnemersveld!