Odisco wint dankzij enorme inzet

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag moest Odisco 1 thuis tegen DSV 1 uit Diessen. De eerdere buiten-wedstrijd werd door Odisco dik verloren, vanwege een complete offday. In de binnen competitie was Odisco tweemaal sterker. Daarom had de thuisploeg nu nog iets recht te zetten.

Odisco startte de wedstrijd sterk en liet vanaf het begin af aan zien, vol voor de winst te zullen gaan. Goede aanvallen volgden elkaar op en verdedigend werd niets weggegeven. De thuisploeg creëerde vele mooie en goede kansen, maar nog geen fractie van de zeer hoge effectiviteit van de trainingen werd behaald. Door dit gebrek kon de tegenstander mee. Dankzij het sterke verdedigen gingen de dames met een nipte achterstand de rust in (2-3).
In de rust werd de dames verteld dat het spel goed was en zij de betere ploeg waren. Meer vertrouwen in eigen kunnen zou de winst binnen kunnen halen.
Na rust wist Odisco in tien minuten de wedstrijd te kantelen door drie keer op rij te scoren en een voorsprong van twee doelpunten te pakken. Hierna bleven de aanvallen goed, maar lukte verder weg lopen niet. Door de goede verdediging bleef de voorsprong behouden. Toch wist DSV vier minuten voor tijd weer op één doelpunt verschil te komen. Door hard te knokken en de laatste minuten slim uit te spelen, lukte het Odisco het verschil weer twee te maken door de veranderde verdedigende tactiek van de tegenstander af te straffen. Daarmee werd de wedstrijd gewonnen met een 7-5 eindstand.
Odisco speelde vandaag goed, maar vergat zich te belonen. Dankzij vertrouwen in elkaar en alles tot het einde te geven in deze warme, zware wedstrijd was de winst voor Odisco. De volgende wedstrijd speelt Odisco op 13 mei uit in Someren tegen Dakos om 13:00 uur.