Op de foto namens Boskant een actie van Rens van de Wijdeven die zondag beide doelpunten voor z’n rekening nam. Foto: Wil van der Linden

Boskant behaalt volle winst

Boskant - De wedstrijd tussen Boskant en Essche Boys was er eentje om te puffen. Een temperatuur van bijna 30 graden op 22 april is voor ons Nederlanders niet echt een ideale temperatuur voor een partijtje voetbal! De toeschouwers hadden er last van en zochten al heel vroeg in de wedstrijd naar verkoeling maar de acteurs op de groene mat hadden die ontsnappingsmogelijkheid nauwelijks, behoudens de korte drinkpauzes die door scheidsrechter Dirkx werden ingelast.

Heel veel spannende momenten kende de wedstrijd (misschien daarom) ook niet. De wedstrijd opende niet slecht; al in de 2e minuut kreeg Jim van der Zanden, na een diepe bal, een goede mogelijkheid maar hij kon de bal net niet voldoende onder controle krijgen om echt gevaarlijk te worden. Even daarna, in de 4e minuut, was Julio van Ginkel namens de bezoekers dicht bij een doelpunt; z'n inzet werd door doelman Vincent Staals attent tot corner verwerkt. In de 22e minuut nam Boskant een 1-0 voorsprong. De voorzet van Roy van der Linden, voorafgegaan door een keurige één-twéé met Emiel van den Elsen werd 'simpel' binnen gewerkt door Rens van de Wijdeven. Linkerspits Marco den Ouden zorgde nog voor het meeste gevaar bij de bezoekers. In de 41e minuut passeerde hij met een goede solo een aantal Boskant spelers, maar z'n afwerking (hoog over) deed Boskant geen pijn. Na rust waren de kansen, de serieuze dan, echt op één hand te tellen. De eerste, in de 51e minuut, was voor de bezoekers. Een corner van Marco den Ouden leverde een goede kopkans op voor verdediger Quint den Ouden, maar doordat hij de bal maar half raakte, bleef de 1-0 op het scorebord. Pas in de 72e minuut was Boskant aan de beurt. Rens van de Wijdeven profiteerde bij een vrije trap van het gaatje wat open werd gelaten en schoot de bal fraai tegen de touwen: 2-0. Een hele opluchting van alles wat Boskant heette, de wedstrijd ging daarmee op slot. Eén (goede) kans kregen de bezoekers nog. In de 83e minuut moest Yannick Opheij doelman Vincent Staals de helpende hand (voet) bieden door de kopbal van Quint den Ouden van de doellijn te trappen. Niet een allerbeste wedstrijd van Boskant maar de overwinning brengt wel dat Boskant nog steeds in de running blijft voor een plek in de top drie!