Afbeelding

Wereldlunch met Waw-factor

Cultuur

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag was de tuin van het Damiaancentrum even het centrum van de wereld. Zo'n negentig mensen uit allerlei culturen waren naar het centrum gekomen om te genieten van een overheerlijke lunch. En natuurlijk om een gezellige middag te hebben, kennis te maken met nieuwe mensen en lekker met elkaar te kletsen.

Voor de kinderen – van alle leeftijden – bleek er in de tuin veel te ontdekken: lekker ravotten, voetballen, tikkertje spelen, stoepkrijten of spontaan meezingen met de muziek. Het werd een wereldlunch met een waw-factor, want het stralende weer zorgde voor een zorgeloze sfeer en maakte dat iedereen in opperbeste stemming was.
Voor de gelegenheid was de tuin mooi versierd en stonden er lange rijen tafels op het gras. De deelnemers aan de lunch kwamen veelal uit Sint-Oedenrode en Schijndel, al waren er ook mensen uit Son, Best en Sint-Michielsgestel. Voor aan aantal mensen was het een eerste kennismaking met het Damiaancentrum. Een mooie gelegenheid om de werkgroepen en mogelijkheden van het ontmoetingscentrum te leren kennen.
Diverse mensen hadden zich ingespannen heerlijke gerechtjes te maken. Er waren Arabische hapjes, maar ook hapjes uit Indonesië, India, Turkije en Nederland. Na de broccolisoep – geschonken door de Verspillingsfabriek - stond er een werelds buffet klaar. Smullen!
Troubadour Peter zorgde voor sfeervolle muziek. Iedereen kon verzoeknummers aanvragen, of zelf een lied zingen. Diverse kinderen namen de microfoon in de hand en ook een enkele volwassene durfde het aan om het publiek toe te zingen.

De wereldlunch was niet alleen een feest van ontmoeting, het sloot ook perfect aan bij het themajaar 'We are food'. Want een gezamenlijke maaltijd hoort niet alleen bij Brabantse maar bij gastvrijheid en gezelligheid wereldwijd. De wereldlunch bewijst dat die maaltijd vernieuwend, net even anders en tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk kan zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding