Afbeelding

Pech blijft Rooise Renners achtervolgen

Sport

Sint-Oedenrode - Was het begin van het seizoen dat Youri van Esch tot twee keer hard ten val kwam, twee weken geleden reed Sep Schuurman een internationale driedaagse in het Duitse Cottbus en daar twee dagen sterk gereden te hebben sloeg het noodlot toe in de laatste etappe.

Sep kwam zeer hard ten val en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar werd een deukje in allebei de ellebogen en zwaar gekneusde pols geconstateerd. Dit betekent waarschijnlijk zes weken geen koers, enorm balen dus.
Jarno was twee weken ziek en na zijn ziekte was het vorige week in de klassieker Zuiderzeeronde in Dronten na 140 km over en kapot. Afgelopen zondag in de Glazen Stad een klassieker in het Westland ging het wel goed maar een lekke band gooide roet in het eten. Na een achtervolging van 25 km kwam Jarno nog sterk terug in het peloton maar toen er na 5 km een valpartij was en een groep van dertig geen aansluiting meer had, was ondanks ze binnen de minuut toch nog terug kwamen, dit te veel voor Jarno om weer de aansluiting te maken. Hoeveel pech kun je hebben. Youri zit wel weer in een stijgende lijn na zijn twee valpartijen. Vorige week reed hij in België zijn koers heel netjes in het grote peloton uit en afgelopen zaterdag reed hij de klassieker Arno Wallaard in Meerkerk. Ook nu na 118 km kwam Youri zeer knap in het peloton over de eindstreep.
Komend weekend rijdt Jarno de zware kasseienklassieker Wim Hendrikstrofee in Koewacht en mag Youri starten in een Tweedaagse in het Franse Troyes.