Lottum op bezoek bij KV Nijnsel

Sint-Oedenrode - In de eerste helft van de veldcompetitie versloeg Nijnsel de ploeg uit het gelijknamig dorp met vijf doelpunten verschil. Na het beheerste spel van vorige week, was het thuisteam dan ook vastberaden om op diezelfde wijze twee punten tegen Lottum te pakken.

De voorgenomen tactiek werd door Nijnsel goed uitgevoerd. Ondanks de warmte bleef Nijnsel koel en zocht naar de beste kansen. De daaruit voortkomende doorloopballen werden door Dimphy Goverde en Myrna Foolen haarfijn afgerond. Nijnsel begon dus met een voorsprong. De scheidsrechter gaf weinig ruimte voor fysiek contact waardoor met name Nijnsel de nodige overtredingen voor haar kiezen kreeg. Lottum maakte hier knap gebruik van, waardoor het de voorsprong overnam en telkens een of twee punten op Nijnsel voor bleef. Er werd gerust met 6-8.
De tweede helft was Nijnsel duidelijk aan de sterkere hand. Lottum wist nog maar één maal te scoren en het lukte de Nijnselse om de stand gelijk te trekken. De spanning was een genot voor het toeschouwend publiek maar de druk te hoog voor Nijnsel waardoor het geen overwinning mocht worden. Gezien de achterstand mocht KV Nijnsel tevreden zijn met een gelijke eindstand: 9-9.