Rhode moet nog even wachten op de titel

Sint-Oedenrode - Ondanks de 2 – 0 zege op het Waalwijkse WSC moet Rhode nog even wachten op de titel, omdat de enige overgebleven concurrent, EVVC uit Vinkel, ook won in Vierlingsbeek van Volharding. In de twintigste wedstrijd van dit seizoen, waarin de zeventiende overwinning werd behaald, liet Rhode zien waarom het de terechte kampioen gaat worden: zelf het spel degelijk spelen, weinig kansen weg geven en zelf de kansen benutten, zo simpel kan voetbal zijn.

In de wedstrijd tegen WSC kwam Rhode in de eerste helft nog niet tot een overwicht omdat WSC goed partij gaf en liet zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. Rhode kreeg wel kansen om op voorsprong te komen. Al in de derde minuut ging een schot van Koen van der Zanden net over, in de vierentwintigste minuut kopte Mart Krüseman voorlangs en in de zevenendertigste minuut soleerde Koen van der Zanden net iets te ver door om doeltreffende af te ronden. WSC voetbalde aardig tot het strafschopgebied maar creëerde nauwelijks kansen.

In de tweede helft ging Rhode uitdrukkelijker voetballen voor de winst en dat leidde al snel tot succes. Een mooie pass van Tim Stewart werd knap afgerond door Rhode topscoorder Koen van der Zanden met zijn vijftiende seizoenstreffer. Rhode bleef de gevaarlijkste ploeg en een tweede goal kon niet uitblijven. Eerst kopte Geert Oerlemans in de zestigste minuut nog tegen de paal, maar in de vijfentachtigste minuut werd de zege veilig gesteld. Een mooie aanval over drie schijven, een voorzet van Koen van der Zanden werd met het hoofd door Geert Oerlemans panklaar gelegd voor Daan van Dinten die de 2 – 0 binnen knalde. Met deze overwinning is Rhode nog drie punten verwijderd van het kampioenschap en mag hiervoor nog zes wedstrijden spelen. Als a.s. zondag de wedstrijd in Helvoirt gewonnen wordt is het kampioenschap een feit.