Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 3bd5ea
Foto: Jos van Nunen
Politiek Meierijstad

De Politiek Dichterbij: Ruud Merks

Sint-Oedenrode - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant regelmatig een raadslid de kans zich aan de lezers te presenteren.

Deze keer: Ruud Merks (SP)

Geb. datum: 31 mei 1968
Geb. plaats: Schijndel
Woonplaats: Schijndel
Burgerlijke staat: Gescheiden
Kinderen: 2
Opleiding: MEAO bestuurlijk
Beroep: Chauffeur (taxi) en gemeenteraadslid (fractievoorzitter)
Hobby's: FC Den Bosch

Ruud Merks is een rasechte SP-er, met gelijkheid en solidariteit in zijn DNA. Hij vindt het ook de normaalste zaak van de wereld dat zijn raadsvergoeding rechtstreeks in de partijkas verdwijnt en hij daarvan slechts een kwart krijgt doorbetaald als onkostenvergoeding, alle pogingen van oud-minister Plasterk ten spijt. En vindt het als rechtgeaard SP-er not done als raadsleden alleen maar hun wethouder napraten en niks toevoegen, maar wel de volledige raadsvergoeding in hun zak steken.

Eerst even terug naar jouw beroep.
"Als je zegt dat je taxichauffeur bent, krijg je vaak van die cliché vragen waar ik niet op zit te wachten, daarom zeg ik meestal: chauffeur. Maar dus wel op een taxi. Als taxichauffeur zie en hoor ik veel, vaak vertellen mensen mij véél. Het is nooit hetzelfde."

Is dit goed te combineren met het raadslidmaatschap?
"Jazeker. Het versterkt elkaar zelfs. Ik heb vaak mensen met een beperking in de auto. Dan maak je van dichtbij mee hoe afhankelijk ze zijn, wat die allemaal moeten regelen en er voor over moeten hebben om maatschappelijk te functioneren. Dingen die wij allemaal zelf kunnen doen en heel normaal vinden. Petje af voor die mensen. En daar maken wij ons als SP sterk voor."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!