Foto: Hans-Peter van Velthoven
Foto: Hans-Peter van Velthoven

Lucas Hamming afsluiter Pop & Colour Festival

Algemeen

Sint-Oedenrode - Na het succesvolle optreden van Alain Clark van vorig jaar, heeft de organisatie van Pop&Colour dit jaar weer een publiekstrekker gevonden. Het is Lucas Hamming die op 10 juni het Pop&Colour Festival komt afsluiten in park Kienehoef. En dat is niet zonder reden.

Ieder jaar organiseert Pop & Co Bandcoaching, onderdeel van Phoenix cultuur, in het kader van talentontwikkeling in februari voor haar leerlingen een masterclass, gegeven door een grote artiest. Dit jaar is dat Lucas Hamming. Hamming is een nationaal bekend muzikant en heeft diverse singles en EP's uitgebracht, waaronder het themalied van 3FM Serious Request 2016. Je zou hem kunnen kennen als finalist van de Beste Singer-Song Writer van Nederland, of van het tv-programma De Wereld Draait Door, waar hij regelmatig te gast was met zijn huisband. Daarnaast heeft Hamming met zijn band al op diverse podia en festivals opgetreden, waaronder Paradiso, Pinkpop en Eurosonic Noorderslag, een jaarlijks terugkerend evenement waar nieuw talent wordt ontdekt.

Op het Pop&Colour Festival draait het op het podium ook om jong talent. De bands van Pop&Co kunnen daar laten zien en horen hoe ze zich het afgelopen jaar hebben ontwikkeld én wat ze van de masterclass van Lucas Hamming hebben opgestoken. Aan het eind van de festivaldag zal Lucas Hamming met zijn band op hetzelfde podium ook zijn kunsten vertonen, dus dat belooft een daverende afsluiting van het festival te worden.