Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Brabant Cup te Oisterwijk

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag was het dan weer zover, de voorlaatste Brabant Cup wedstrijd van dit seizoen. Jannick Schilder beet het spits af voor Dai-Ippo.

Hij stond tegenover Keira van Kreijveld. Een judoka uit Liempde waar hij vaker mee traint. De coach sprak hem nog wat bemoedigende woorden in en Jannick stapte overtuigd van zijn kunnen de mat op. Het was vastpakken en boem daar ging Keira. Jannick schrok er zelf van. Helaas heeft hij dit in de volgende partijen niet vast weten te houden. Maar als je zo'n worp kunt maken zit er zeker nog meer. Alizee Foolen, Wick van de Ven, Hein Korsten, Rolf van Boxmeer en Quinten Marinus pakten allen een eerste plek. Quinten werd tussen twee partijen in nog wat ingefluisterd en wist dit meteen toe te passen wat hem dus deze mooie plek opleverde. Er werden deze keer geen tweede plaatsen behaald door de Rooise judoka's. Derde plaatsen waren er voor Marlene Kastelijn, Boet Strijbos, Matthijs Liewes en Wessel Biemans. Voor de ander deelnemers waren er geen ereplaatsen weggelegd. Volgende keer beter zullen we maar zeggen.
Zondag stond ook het jaarlijkse toernooi van Judo Club Berlicum op het programma. Een kleine afvaardiging van Dai-Ippo ging daar naar toe. Allen Jim van de Ven wist daar een mooie tweede plek te behalen.