Afbeelding

Waterpoloderby voor Argo

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend stond er een ware topper op het programma voor de waterpoloheren in Best. Dit keer ging het niet om een positie op de ranglijst, maar om het onderlinge duel tussen Heren 1 en Heren 2 van Argo.

Op dit moment staat Heren 1 op een mooie tweede positie in de competitie, wat ook uiteindelijk de eindpositie zal worden dit seizoen. Heren 2 heeft ook een top seizoen gedraaid met de jeugd die zich dit jaar voor het eerste met de grote mannen moesten meten. Met een goede zesde positie zal dit team voor de komende jaren serieus mee gaan doen voor een kampioenschap op dit niveau. Maar zover was het afgelopen weekend zeker nog niet. De tribunes waren afgeladen, beide teams hadden gezorgd voor extra steun van vrienden en familie uit Rooi. Tijdens de training werden de messen geslepen, is iedereen fit en aanwezig bij de wedstrijd? Trainer Stefan van Aarle werd gevraagd om het jeugdteam te coachen, coaches van Heren 2 werden opeens spelers. Kortom, er stond veel op het spel op gebied van eer en prestige. Het eerste duel werd op het einde van de wedstrijd beslist op basis van routine door Heren 1. Met 13-11 trokken zij aan het langste eind. Het verschil afgelopen weekend was echter groter, heren 2 leek toch meer spanning te hebben voor het duel waardoor het team niet lekker in het spel kwam. Het werd hierdoor nooit een echte wedstrijd, met een einduitslag van 8-3 in het voordeel van Heren 1 was vooral het publiek de grote winnaar. Mooi om te zien dat Argo waterpolo zo kan leven binnen Rooi.

De waterpolodames hebben met 4-7 een pijnlijke nederlaag geleden tegen concurrent Lutra uit Helmond. Afgelopen weekend ontbrak de balans in het team, waardoor de speelsters elkaar totaal niet wisten te vinden. Deze wedstrijden zitten er tussen, met een groot aantal jeugdspeelsters in de gelederen moet dit gezien worden als een leermoment en dus investering in de toekomst. Met nog 1 wedstrijd te spelen zal Argo op een 8e plek blijven steken dit jaar.

Zwemmen
Afgelopen zondag heeft Leonie Habraken deelgenomen aan een LAC wedstrijd in Boxtel. Zij zwom daar de 1500m vrije slag in 21.15.45, goed voor een clubrecord. Ook haar tussentijd op de 400m, 5.23.44, is goed voor een clubrecord.