V.r.n.l.: Piet van Erp, Walter Beekmans, Martien van Erp, Mies van Berlo en Peter Klaassen.
V.r.n.l.: Piet van Erp, Walter Beekmans, Martien van Erp, Mies van Berlo en Peter Klaassen.

Damkampioen van Brabant

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen donderdag werd de laatste ronde gespeeld om het Brabants kampioenschap. Alle teams in de hoofd -en eerste klasse speelden gelijktijdig de laatste ronde van de competitie in het clubhuis van Sint-Michielsgestel.

RDS2 ging met één punt voorsprong op naaste concurrent en tegenstander de Schijf uit Roosendaal de laatste ronde in. HED uit Rosmalen stond op de derde plaats met slechts een theoretische kans om de titel te grijpen. De opdracht was minimaal gelijkspelen.
Hieraan werd ruimschoots voldaan; Mies van Berlo strafte aan bord 4 een blunder van zijn tegenstander genadeloos af en zette de Rooise dammers op voorsprong. Toen vervolgens Walter Beekmans aan bord 2 een mooi remise bereikte leek het kampioenschap binnen handbereik.
Winst aan bord 1 door Peter Klaassen en remise aan bord 2 door Martien van Erp zorgde voor een 6-2 eindresultaat waardoor de titel naar Sint-Oedenrode ging.
RDS3 won in dezelfde klasse onverwacht van EAD uit Asten en droeg de rode lantaarn over aan Dammend Tilburg 3. In de hoofklasse won RDS1 fraai van d'Amateurs uit Sint-Michielsgestel en werd uiteindelijk in de eindstand vierde. Op de persoonlijke topscorelijst eindigden Mies van Berlo en David Riupassa in respectievelijk de eerste -en hoofdklasse beiden op de tweede plaats.