Ollandia toont vechtlust

Sint-Oedenrode - Ollandia 1 moest afgelopen zondag aan de bak, omdat koploper RKPVV uit Helmond op bezoek kwam. In de uitwedstrijd aan het begin van het seizoen werd nog van de Helmonders gewonnen, maar dat moest nu nog maar blijken.

RKPVV 1 speelt een goed seizoen en gaat voor het kampioenschap in de vijfde klasse F. Zij lieten dit vanaf de allereerste minuut zien, waardoor Ollandia alle zeilen bij moest zetten. Er werden enkele kansjes gecreëerd, maar deze waren zeldzaam. Stefan Erven wist richting vijandelijk doel te sprinten. Hij zag dat er geen ruimte lag bij een van zijn meegelopen teamgenoten, waardoor hij zelf het schot in de lange hoek liet vallen. De bal vloog tot ieders verbazing voor het doel langs. Dit had Ollandia niet verwacht, waardoor Steven van Dijke niet op tijd kon reageren.
Robert Erven schoot van dichtbij in tweede instantie op doel, maar zijn schot werd tijdig geblokt door RKPVV 1. Vervolgens had Ollandia het moeilijker om RKPVV van eigen helft te weren. Gelukkig stonden verdedigers Carlo Siemons en Ruud van Driel enkele malen op de juiste positie om de bal uit het doel te houden. Vlak voor rust, in de 44e min, viel eindelijk de goal die al een tijdje in de lucht hing. RKPVV maakte dankbaar gebruik van de ruimte die zij kregen in de verdediging. Zij kopte de bal eenvoudig in het dak van de goal. 0-1. De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op Ollandse helft. Tom Wouters keepte een prima wedstrijd, waardoor menig goal voorkomen werd.
In de 59e min kreeg RKPVV een vrije trap. De afstand tot het doel was groot, maar scoren was niet onmogelijk. Het schot explodeerde in de handen van keeper Tom Wouters, waarna de bal alsnog in het doel rolde. 0-2. De wedstrijd leek gespeeld, maar beide ploegen bleven wel voetballen tot de laatste minuut. Dat een wedstrijd zomaar kan kantelen, bleek in de laatste tien minuten. Dit werden de tien minuten van Ollandia. In de 80e minuut wist Jos Leenderts via een lange steekpass Robert Erven te bereiken. Hij ging samen met Steven van Dijke richting het doel. Zij bleken niet de beste scoringskansen te hebben, maar de uithaal van Stan de Beer zorgde uiteindelijk voor de welkome 1-2. Amper 2 minuten later was het wederom raak. Steven van Dijke schoot de bal via een droge schuiver uit een vrije trap in het doel. De keeper van RKPVV1 dacht, evenals vele supporters, dat de bal er niet in zou gaan, maar het schot miste zijn doel niet. 2-2. Ollandia bleven jagen op een derde goal, maar dat zat er niet in vandaag. Eindstand 2-2. Deze uitslag voelde als een overwinning en zorgt ervoor dat ze het beste uit de wedstrijd gehaald hebben. Komende donderdag speelt Ollandia een inhaalwedstrijd uit tegen Milheezer Boys 1. Tot dan!

Ollandia naar Milheeze en Ommel
Ollandia speelt donderdagavond 19/04 op sportpark 't Rooi aan de Rooiweg 12 in Milheeze een inhaalwedstrijd uit de tweede periode tegen de Milheezer Boys.
Dit is een belangrijke wedstrijd, want beide teams zijn nog volop in een strijd gewikkeld voor de bovenste plaatsen op de standenlijst en voor de periodetitel. Het beloofd donderdag dus geen eenvoudige wedstrijd te worden en ook ditmaal zal er als compleet team met volle overgave moeten worden gestreden voor een goed resultaat. Ook Ollandia 3 komt donderdagavond 19/4 in actie thuis tegen Rkvv Keldonk. Ook a.s. zondag 22/4 staat er voor Ollandia weer een zware uitwedstrijd op het programma, want dan moet het op het aan de Kluisstraat 21 in Ommel gelegen sportpark aantreden tegen Olympia Boys. Deze tegenstander strijdt volop mee om het kampioenschap en zal dit graag tot het einde willen volhouden. Het dus de taak aan Ollandia om te zorgen dat dit zondag niet gebeurd, maar dan zal er opnieuw vanaf het eerste fluitsignaal moeten worden gestreden worden voor elke bal en zal er bij iedereen de juiste scherpte moeten zijn. Ook de overige teams komen het komend weekend in actie voor een reguliere competitieronde. Er dient de komende tijd door de diverse teams ook rekening gehouden te worden met verplaatsen en inhalen van wedstrijden, dus spelers en supporters moeten hiervoor wel de diverse informatiebronnen in de gaten houden.

Ollandia Kennis Kwis
Donderdag 26/4 staat in de Ollandia kantine op sportpark Ekkerzicht de tweede halve finale van de Ollandia Kennis Kwis op het programma. Vanaf 21.30 uur worden Ollandia 1, 3 en Bestuur/Kader getest op hun kennis op allerlei gebied. Ze strijden daarbij voor een plaats in de finale, om op donderdag 17/5, samen met de Ollandia Vrouwen en de beste nummer twee van beide halve finales, uit te maken wie dit jaar de fel begeerde titel gaat bemachtigen.