Afbeelding

De redding en behoud van de Martinuskerk in boekvorm

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vanaf 1990 bewaart Fried van den Brand elk krantenartikel dat over de restauratie en later het behoud van de Rooise Martinuskerk verscheen. Tijd om de mooiste, de belangrijkste en meest indrukwekkende artikelen na bijna dertig jaar in boekvorm uit te brengen. Komende zondag biedt Van den Brand het eerste exemplaar van het boek aan pastoor Vincent Blom en wethouder Coby van der Pas aan.

Vanaf dag een is Fried van den Brand voorzitter van, eerst de stichting Restauratie, en later de stichting behoud Martinuskerk. In totaal zat hij meer dan driehonderd bestuursvergaderingen voor. Het doel van tweemiljoen gulden ophalen voor de resatauratie van de Martinuskerk volbracht hij met gemak. Want ondanks dat sommige criticasters zeiden dat Van den Brand zijn doel nooit zou halen, staat er inmiddels bijna tweemiljoen gulden op de teller van de stichting. "Dat kan alleen met de inzet van een sterk bestuur en vele vrijwilligers", zo zegt Van den Brand.

Tijdens de Gildemis, die komende zondag om halftien begint, zal Fried van den Brand het eerste boek van zo'n honderd pagina's aan pastoor Blom aanbieden. Aansluitend aan de mis is het boek in de kerk te koop. Vanaf volgende week is het boek ook te koop bij de VVV en boekhandel 't Paperas. Het boek kost 19,50 euro en elk verkooppunt heeft aangeboden het boek zonder winstoogmerk te verkopen.