Anja van Wanrooij (links) en Jeanne Hendriks (rechts) halen herinneringen op
Anja van Wanrooij (links) en Jeanne Hendriks (rechts) halen herinneringen op

Zwemmen als een verslaving: “Als je het niet doet, voel je je ongemakkelijk”

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zwemvereniging Argo bestaat dit jaar vijftig jaar en heeft in die tijd een stevige plaats in de Rooise samenleving opgebouwd. Twee leden van het eerste uur, Anja van Wanrooij- van den Brand en Jeanne Hendriks-van Kemenade vertellen over hun liefde voor de zwemsport en in het bijzonder die voor Argo.

"De zwemclub is bij ons thuis in café 'D'n Ossekop' opgericht', vertelt Jeanne. "Jan Poels, de badmeester van het openlucht zwembad kwam regelmatig bij ons toepen. Zo kwam het oprichten van een Rooise zwemclub ter sprake. Jan, die zag het wel zitten dat er in 'zijn' zwembad een zwemclub haar thuishonk zou krijgen en zo is vijftig jaar geleden Argo opgericht".

"De eerste jaren zwommen we vooral in de zomer in het buitenbad", zo vervolgen Anja en Jeanne. "Zeker als het weer wat minder was, dan waren we als vereniging vaak alleen in het buitenbad. Ik vraag me af of dat we wel in de gaten werden gehouden", vertelt Anja. Maar Jeanne stelt haar gerust. "We werden echt wel in de gaten gehouden, Jan Poels zat altijd boven in de toren en zo overzag hij het hele zwembad.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant