KV Nijnsel laat punten liggen

Sint-Oedenrode - Op de zonnige zondagmiddag was het tijd voor de eerste wedstrijd van de buitencompetitie, waar Nijnsel zich op de vierde plek in het klassement bevindt. De start werd gemaakt tegen het SVO 1, een tegenstander waar de vorige keer van verloren werd, er moest dus iets rechtgezet worden.

Nijnsel begon vol enthousiasme aan de wedstrijd, creëerde kansen maar deze werden niet benut. De ploeg uit Oijen nam het initiatief en dit zorgde voor een 2-0 achterstand. De thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en maakte de stand gelijk met doelpunten van Dimphy Goverde en Sandra Verhagen. SVO wist voor rust nog tweemaal de korf te vinden, maar Nijnsel was sterker en dit zorgde voor een ruststand van 5-4 in het voordeel voor Nijnsel.
Rust bewaren en de ruimte gebruiken was de opdracht die coach van den Wittenboer zijn team mee gaf. Echter kwam SVO sterk terug naar de rust, waar de thuisploeg geen antwoord op had. Het vertrouwen nam af bij de Nijnselse ploeg, waardoor er grote achterstand ontstond van 5-12. Kelly van Kessel zorgde met een doelpunt voor een oppepper, waarna nog een aantal doelpunten aan beide kanten volgden. Nijnsel vond te laat het vertrouwen terug, waardoor een eindstand van 8-14 op het scorebord stond.
Tijdens deze wedstrijd nam aanvoerster Nicole de Koning afscheid van Nijnsel 1. Met een publiekswissel bedankten KV Nijnsel en supporters haar voor al haar inzet!