Alle finalisten van Dioscuri op een rij.
Alle finalisten van Dioscuri op een rij.

Zeven keer eremetaal voor Dioscuri

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdagochtend kwamen negen meiden uit de D1/Div.4 in actie. Lara (Instap) had zich geplaats voor de vloerfinale en liet een keurige oefening zien. Helaas kwam ze net (0,05pt) tekort voor het podium.

Hetzelfde gold voor Naomi (Pupil I) in de balkfinale. Ook daar nét vierde. Naomi had zich echter geplaatst voor alle vier de toestelfinales en op brug lukt het haar wel om haar kwalificatie te verzilveren. Een prachtige tweede plaats voor Naomi. Noa (Pupil 2) greep, ondanks een super streksalto, op sprong net naast de medailles. Ook voor haar een vierde plaats. Op balk werd Noa zesde. Veerle en Keri (Jeugd 1) hadden hun dag niet helemaal. Veerle moest op brug genoegen nemen met de tiende plaats en Keri met een zesde plaats op vloer. Evelien en Amber (Jeugd 2) hadden zich beiden voor drie toestelfinales geplaatst. Op sprong lukte het de dames net niet om zich bij de beste drie te turnen. Op brug wel. Evelien mocht het brons in ontvangst nemen. Net achter Amber, die in de brugfinale het zilver won. Op vloer bleek Evelien veruit de beste. Zij ging er dan ook overtuigend met het goud vandoor in de vloerfinale. Senioren Jade en Myrne turnden niet optimaal. Beiden maakten een foutje op brug en Myrne moest op het allerlaatste moment na een goede oefening de balk vroegtijdig verlaten. Op vloer en sprong turnde Jade wel zoals we van haar gewend zijn. Helaas bleek dit niet voldoende voor een medaille. Ook Anneke liet in de sprongfinale twee nette sprongen zien maar belandde naast het podium.
's Middags was het de beurt aan de D2/Div.5-turnsters. Nicci (Pupil 1) deed het uitstekend op brug en werd beloond met zilver. Op balk en vloer moest ze genoegen nemen met respectievelijk een zevende en achtste plaats. Jip en Lindsy (Pupil 2) hadden op meer gehoopt in Eindhoven. Helaas mocht het vandaag niet lukken. Hetzelfde gold voor Nora (Jeugd 1), die na een keurige sprong met een zesde plaats genoegen moest nemen. Lieke en Puk (ook Jeugd 1) wisten er wel allebei met een medaille vandoor te gaan. Lieke won het zilver op sprong en Puk het zilver op vloer. Jindy (Jeugd 2) werd na een keurige vloeroefening tiende in de vloerfinale.
Op zondag was het de beurt aan de derde divisie-turnsters. De naar de derde divisie gepromoveerde Julia (Junior) had zich geplaatst voor drie toestelfinales. Op sprong en brug greep Julia net naast de medailles. Op beide toestellen werd ze 4e. Tóch een knappe prestatie voor deze turnster die vorig jaar nog in de vierde divisie uitkwam. Sterre (Senior) had zich geplaatst voor de sprongfinale. Haar half in heel uit was uitstekend, maar helaas bleek de concurrentie ook sterk. Sterre werd uiteindelijk zesde.