Afbeelding

Lezing Wim van Lankveld over trekpaarden

Cultuur

Sint-Oedenrode - Wim van Lankveld uit Schijndel houdt op woensdag 18 april om 20.00 uur in De Gouden Leeuw aan de Markt in Sint-Oedenrode een lezing over het Belgische trekpaard.

De in Erp geboren van Lankveld is vanaf zijn jeugd al met paarden bezig. Met name het trekpaard. Na zijn pensionering is van Lankveld gestart met de promotie van dit stoere paardenras. Intussen toert Wim van Lankveld met zijn aanhangwagen, bestickerd met trekpaard- en haflinger-afbeeldingen, al vele jaren door Nederland en België om het trekpaard te promoten. Vanuit het hele land en België wordt hij uitgenodigd om tijdens lezingen en promoties zijn passie met anderen te delen. Onlangs was hij nog bij Heemkundekring Schijndel om een lezing te verzorgen. Uit zijn rijke filmarchief heeft Wim een compilatie gemaakt waarin het trekpaard de hoofdrol speelt. U zult verrast zijn door de unieke beelden die beginnen in 1920 en eindigen in het heden. Als u een warm gevoel heeft bij het boerenleven van vroeger en het trekpaard van toen en nu mag u deze lezing absoluut niet missen.
Zijn vergoeding voor deze lezing schenkt Wim aan de "Stichting Overleven met Alvleesklierkanker" voor de bestrijding van en onderzoek naar alvleesklierkanker van Casper van Eijck, oncoloog in het Erasmusziekenhuis te Rotterdam.