Afbeelding

De Jeugdnatuurwacht gaat de boer op

Cultuur

Sint-Oedenrode - Komende zaterdag gaan de natuurwachters van JNW De Populier op bezoek bij twee veebedrijven in het Rooise buitengebied.

De kinderen van Jeugdnatuurwacht De Populier hebben de afgelopen maanden al veel leuke natuuractiviteiten meegemaakt. Ze hebben vlinderkastjes gemaakt voor in hun eigen tuin en kerststukjes met natuurlijke materialen. In de herfst hebben ze nestkastjes schoongemaakt zodat de vogels dit voorjaar weer een frisse start kunnen maken met een nieuw nest. Vorige maand zijn ze met zijn allen naar Tilburg geweest waar ze in het natuurmuseum van alles hebben gezien en meegemaakt.

Deze maand staat iets heel anders op het programma: ze gaan op bezoek bij twee boerenbedrijven in Rooi waar ze varkens en koeien kunnen zien en meemaken hoe het gaat op een echte boerderij. Misschien hebben de kinderen zelf ook wel een vraag die ze aan de boer willen stellen? Nu is het de kans om dat te doen.
De natuurwachters verzamelen 's morgens om 9:00 uur met de fiets bij Cultureel Centrum Mariëndael. Hier vertrekken ze uiterlijk 9:15 uur gezamenlijk eerst naar de varkenshouder en daarna opnieuw met de fiets naar het koeienbedrijf.

Voor het bezoek aan een boerenbedrijf is het belangrijk om niet de beste kleren aan te doen en eventueel regenkleding als het nat weer is. Tussen 11:30 uur en 11:45 zijn de natuurwachters weer bij Mariëndael terug. Voor meer info of eventuele afmelding: Fried, Tel. 0413-476305 of Bep, Tel. 06-26812461.