Winst Rhode in blessuretijd

Sint-Oedenrode - Rhode heeft de laatste weken niet over geluk te klagen. Net als vorige week tegen Volharding wist het nu tegen SSS'18 ook in de laatste minuten een 1-2 achterstand alsnog om te buigen naar een 3-2 winst.

Rhode speelde in de eerste helft niet overtuigend, misschien door het warme weer of misschien waren het ook nog de naweeën van de bekerwedstrijd op donderdag. De enige echte kans kwam uit een vrije trap, maar die werd door de keeper gestopt. SSS'18 had vlak voor rust wel kansen. Tweemaal uit een corner en vervolgens tweemaal voor open goal. In de blessuretijd viel de goal dan toch, uit een kopbal werd de lat geraakt, maar opnieuw voor de goal gegooid en Stan Venhuizen kon toen eenvoudig scoren, 0-1

Tijdens de rust waren waarschijnlijk de puntjes even op de "i" gezet, want Rhode toonde weer strijdlust. Al na een minuut of zes leverde dit de gelijkmaker op. Uit een fraaie aanval over drie schijven werd het 1-1. Koen vd Zanden stond aan de basis en Mark vd Zanden bracht vervolgens Kyron Brus in stelling en die schoot fraai raak. Er kwamen toen nog 2 kansen die helaas niets opleverden. Halverwege de tweede helft leek de energie bij Rhode een beetje opgebrand. SSS'18 werd sterker en ontstonden wat gevaarlijke momenten voor het Rhode doel. Een doelpunt leek in de lucht te hangen en dat kwam er ook. In de 79e minuut kreeg SSS'18 een strafschop na een botsing in de 16-meter gebied, 1-2. Rhode was weer wakker geschud en ging weer in de aanval. En vervolgens herhaalde het scenario van vorige week zich weer. In de 89e minuut kopte Stan van Acht, uit een corner, met zijn eerste balcontact de gelijkmaker binnen, 2-2. En nauwelijks één minuut later was het opnieuw raak, Geert Oerlemans kopte uit een vrije trap de 3-2 eindstand binnen..

Kwartfinale beker: Groene Ster-Rhode
Strijdend ging Rhode ten onder in de kwartfinale van de beker. Tot een paar minuten voor tijd leek er nog een verrassing in de lucht te hangen, maar toen sloeg Groen Ster alsnog toe, scoorde drie keer en won geflatteerd met 4-1. Groene Ster begon op zich goed, maar Rhode hield zich staande. Met veel inzet zocht het ook de aanval, en was eigenlijk ook gevaarlijker dan de gastheren. Zeven corners waren het gevolg, maar die leverden niets op. Vlak voor rust was er wel een goede kans voor Groene Ster, die werd gemist, maar een paar minuten later werd het toch 1-0. Rhode verdedigde ongelukkig uit, de bal kon toen simpel worden binnen getikt.
Na rust wilde Groene Ster snel afstand nemen, er kwam wat druk maar doelman Ard Groenendijk hield zich staande. Rhode zocht ook de aanval en met een prachtige treffer van Kyron Brus was de spanning weer helemaal terug. In de slotfase ging het uiteindelijk toch mis. In de 87e minuut werd het 2-1 uit een fraaie aanval. In de 90e minuut werd het 3-1 toen balverlies genadeloos werd afgestraft. Tenslotte werd het zelfs nog 4-1. Na een aangeschoten handsbal profiteerde Groene Ster van de verwarring en scoorde uit de snelle counter. Dat was te veel van het goede, maar Rhode kon toch met opgeheven hoofd het veld verlaten.
Zondag gaat Rhode op bezoek bij BVV, in de eerste wedstrijd, speelde Rhode gelijk. BVV heeft een goed voetballende ploeg, maar de laatste weken leverde dit toch niet altijd succes op, maar wellicht zullen ze er tegen Rhode weer een extra schepje boven op doen.