Harmonie Nijnsel en Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel oefenen samen voor het concert van 14 april.
Harmonie Nijnsel en Muziekvereniging Frisselstein uit Veghel oefenen samen voor het concert van 14 april.

Concert 'Toekomstmuziek?!'

Cultuur

Sint-Oedenrode - Naast het maken van plannen voor een nieuwe fusievereniging is het volgens de besturen van Harmonie Nijnsel en Muziekvereniging Frisselstein ook belangrijk dat de leden elkaar leren kennen. Dat gaat op 14 april gebeuren door een gezamenlijk concert. Het concert heet 'Toekomstmuziek?!'.

Om te ervaren hoe leuk het is om in zo'n groot orkest te spelen worden er zelfs twee nummers gezamenlijk uitgevoerd, naast de programma's van beide verenigingen. Om deze nummers goed ten gehore te kunnen brengen is er al samen gerepeteerd: één keer in Nijnsel en één keer in Veghel. De plannen voor de eventuele fusie zijn in een vergevorderd stadium en de volgende maand zal het definitieve plan aan de leden van beide verenigingen worden voorgelegd. Daarna zal duidelijk worden of de fusie ook daadwerkelijk plaats zal vinden.

Beide orkesten zijn heel nieuwsgierig naar elkaar en naar het samen spelen in een mooi groot orkest. Bent u ook nieuwsgierig naar hoe zo'n orkest klinkt? Kom dan op 14 april naar De Brink in Eerde. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.