Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d533ef
Foto: Jos van Nunen
Politiek Meierijstad

De Politiek Dichterbij

Meierijstad - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant regelmatig een raadslid de kans zich aan de lezers te presenteren. Deze keer: Bertus van Berkel (CDA)

Geb. datum: 21 september 1962
Geb. plaats: Eerde
Woonplaats: Eerde
Burgerlijke staat: Gehuwd, met Anita
Kinderen: 4, kleinkinderen: 3
Opleiding: De Rooi Pannen restaurant kok
Beroep: Verkoper E-bikes en scootmobiel Brabant
Hobby's: Politiek, voorzitter Eerdse molen, voorzitter 'd Eerd presenteert. Tijdelijk voorzitter Horeca Nederland Meierijstad, motorrijden. In het verleden voorzitter van de dorpsraad Eerde.

Bertus van Berkel is niet het archetype van een dorpspoliticus. Hij gaat het debat niet uit de weg, maar liever werkt hij achter de schermen. Een mensenmens met een droom en een grote, oprechte maatschappelijke betrokkenheid. Dat laatste, plus zijn leven lang in de horeca en vele jaren in bestuursfuncties, heeft hem een groot netwerk opgeleverd van mensen die hem niet alleen kennen, maar ook vertrouwen.

Eerst even terug naar jouw beroep
"Bij mij lopen beroep en de hobby's eigenlijk een beetje door elkaar heen. Alle bestuurlijke dingen zie ik eigenlijk ook als mijn hobby. Alleen motorrijden is volledig hobby."

Is dit goed te combineren met het raadslidmaatschap?
"Jawel. Als je een goed gemeenteraadslid wilt zijn, is dat op zich al een dagtaak. Gelukkig zit ik in een grote fractie, de portefeuilles kunnen dus goed verdeeld worden onder de fractieleden."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!