Afbeelding

Reünie Gedecoreerden

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het is inmiddels een goede gewoonte dat Oranjecomités, buurtverenigingen en wijk- en dorpsraden in Meierijstad, vele vrijwilligers en de gemeente Meierijstad hun beste beentje voorzetten om van Koningsdag één groot feest te maken. Er staan weer vele activiteiten op de agenda. Net als in veel andere gemeenten start het feest met een reünie voor gedecoreerde inwoners. Deze reünie markeert de start van Koningsdag. Samen met de verschillende organisatoren, de vele vrijwilligers en alle deelnemers (jong en oud) maken we er weer een prachtig feest van.

Ere wie ere toekomt
De reünie Gedecoreerden is vooral om te onderstrepen dat het werk van vele vrijwilligers belangrijk is voor Meierijstad en de inwoners van Meierijstad. Die waardering is er voor alle vrijwilligers. Een bijzondere groep vrijwilligers valt daarbij extra op, omdat zij zich uitzonderlijk en belangeloos gedurende vele uren per week én met hart en ziel heeft ingezet voor de gemeenschap. Die inzet is zo uitzonderlijk dat zij daarvoor een Koninklijke of Gemeentelijke onderscheiding mochten ontvangen.

Samen één Meierijstad
Omdat 'samen' dé ambitie van het college is, is er ook een gezamenlijke reünie voor alle gedecoreerden in Meierijstad. We mogen trots zijn op zóveel inzet. Alle gedecoreerden (en hun partners) kunnen elkaar ontmoeten op vrijdag 27 april van 10.30 tot 12.30 uur (CHV Noordkade, Veghel). Een uitnodiging hiervoor ontvangen zij deze week. Dat 'samen' geldt ook voor de rest van het Koningsdagprogramma in Meierijstad. Door de inzet van velen staat Koningsdag 2018 weer bol van de activiteiten. Een overzicht van de bij de gemeente Meierijstand bekende activiteiten ontvangt u binnenkort.