Afbeelding

De laatste kans om in de Rooise Gaard te kunnen wonen…

Algemeen

Sint-Oedenrode - Van nieuwe woonwijken wordt vaak gezegd dat ze nog geen ziel hebben, dat er nog leven in moet komen. Hoe tegenovergesteld is dat in de Rooise Gaard, de fonkelnieuwe wijk in Sint-Oedenrode tussen Sluitappel, wijk Heikant en bedrijventerrein de Kampen in. De naam is al ingeburgerd en de mensen die er pas wonen spreken vol lof over het leven in de wijk die nog in opbouw is. Het is er heerlijk thuiskomen.

Wie nu de wijk in fietst hoort het tikken van stenen, het geluid van hamers op spijkers en hier en daar een zaagmachine of draaiende betonmolen. Vlaggen hangen in top omdat het hoogste punt van de bouw is bereikt. Er wordt volop gebouwd aan dromen die eerst slechts op papier stonden en langzaam werkelijkheid worden. Enkele gezinnen leven al in die werkelijkheid. Ze genieten nu al iedere dag van hun heerlijke huis in een wijk met een perfecte ligging. Een minuut van de snelweg, twee minuten van het centrum en de natuur.
De eerste drie fases van het project waren in 'no-time' uitverkocht. Nu komt fase 4 er aan. In fase 4 van de Rooise Gaard worden 45 fraaie woningen met een karakteristieke stijl gebouwd die mooi past bij het dorpsgezicht van Sint-Oedenrode. Met dit deelplan komt Bouwgroep van Stiphout tegemoet aan uiteenlopende woonwensen, met diverse woningtypes en prijsklassen. Met deze fase ontstaat nog één keer de kans om hier een markante nieuwbouwwoning te kopen. In deze krant en op de website www.rooise-gaard.nl vindt u meer informatie. Daar kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief.

"Bij nieuwbouw heb je zelf de regie"

Met twee opgroeiende kinderen vonden Piet en Sandra van Kasteren het tijd om op zoek te gaan naar een nieuw huis. "We wilden meer ruimte; een grotere tuin, een badkamer met een bad en een speelkamer voor de kinderen." Hun zoektocht eindigde in nieuwbouwwijk 'De Rooise Gaard'.

Door: Arianne Mettler

Eigen smaak
"Ik heb genoeg ideeën over hoe mijn huis eruit moet zien", vertelt Sandra. "Bij een bestaand huis is het vaak al voor je bedacht, maar bij nieuwbouw heb je hierover zelf de regie. Je kunt je huis helemaal inrichten naar eigen smaak. Zo had ik direct beeld bij hoe onze badkamer en keuken eruit moesten zien. Zo gaaf dat het dan ook zo wordt. Nog elke keer als ik thuis kom, denk ik: wat is het toch allemaal mooi."

Elementen uit rijke historie
Zowel Piet, als Sandra is gecharmeerd van de gekozen stijl voor de wijk. "De oude elementen van historische gebouwen uit Sint-Oedenrode, die terugkomen in de wijk, geven het geheel een meer klassieke stijl. Dat geeft direct sfeer."

Buurtgevoel
Het leuke aan een nieuwbouwwijk is volgens het echtpaar dat je 'met z'n allen in hetzelfde schuitje zit'. "Veel mensen die hier nu wonen, hebben een stap vooruit gezet in hun leven. Het is een bruisende wijk waar kinderen op straat spelen. Er is continu beweging; het is nog niet klaar, maar samen bouwen we aan een nieuwe wijk. Er heerst hier al echt een buurtgevoel."