Afbeelding

Vervroegde clubkampioenschappen

Algemeen

Nijnsel - Omdat de Nijnselse ruiters en ponyruiters in september al veel activiteiten heeft, zijn de clubkampioenschappen verplaatst naar het einde van het winterseizoen. Zondag werden deze verreden bij de familie van Gastel.

`s Ochtens werd begonnen met dressuur voor paarden. De jury had moeite om de punten kwijt te kunnen aan de vele springruiters en amazones die de club rijk is. Tot Marwin van den Nieuwenhuijzen in de ring verscheen. De jury beloonde zijn proef met het paard Fuji met 64.2%. Alleen toen was Marloes van Stiphout nog niet in de ring geweest met haar paard Figaro. In de klasse Z1 beloonde de jury de proef van deze combinatie met 66.62%. Na de paarden waren de pony`s aan de beurt voor hun bixie of dressuurproef. Vlinder, Julia en Sanne reden een bixieproef, dit is dressuur met ondersteuning van balken en pionnen om de juiste route aan te geven en een ouder die de pony vasthoudt. Merel van Hugten reed ook een bixieproef, maar dan zonder dat mama mee liep of draafde. Sanne en haar pony Blacky kregen de meeste punten van de jury.
Wieke, Rian, Linde, Meike, Marit, Fem en Meyke reden ook hun dressuurproeven zonder ondersteuning. Wieke Koster en haar pony Dolly scoorden 65.2% en een eerste prijs. Wiekes zus Rian reed ook op Dolly maar dan een L1 proef. Haar score was 64.3%. Goed voor een tweede prijs. Marit Foolen en haar pony Chiara werden door de jury beloond met 60.8% en een derde prijs. De jassen van het publiek waren uit. De dressuurring vervangen door hindernissen en gingen we doen wat de Nijnselse ruiters en ponyruiters het liefst doen: springen.
Ze begonnen weer met de kleintjes die bixie springen. Merel en Vlinder van Hugten en hun moeder eindigde met een foutloos parcours. De andere kinderen reden gewoon zelf rond met hun pony`s. In de barrage was Wieke Koster het snelst gevolgd door Marit Foolen en Rian Koster. Nu werden de balken wat hoger in de lepels gelegd en was het de beurt aan de paarden. Moniek van Gastel en haar paard Hercules waren hier de snelste in de barrage. Suzan van Gastel eindigde met Herbie op de tweede plaats. Judith van den Nieuwenhuijzen en Izaminka B eindigden als derde. Na wat tellen en rekenen kon Vlinder van Hugten en haar pony Polly gehuldigd worden als bixie clubkampioen. Wieke Koster en Dolly als clubkampioen bij de pony`s en Annette Swinkels en haar paard Ici Paris als clubkampioen sectie paarden. Maud Latijhouwers startte vorig weekend op een dressuurwedstrijd voor paarden in Haaren. In de eerste proef beloonde de jury haar proef met haar paard Imorosa met 60.0%, goed voor een derde prijs. In de tweede proef was 61.0% goed voor een tweede prijs.
Aanstaande zondag worden in Ermelo de KNHS kampioenschappen springen verreden. Op zaterdag zal Marwin van den Nieuwenhuijzen in de klasse ZZ aan de start verschijnen met het paard Fabulous. De rubriek begint om15:50 uur.