Afbeelding

Mooie overwinning waterpolodames Argo

Algemeen

Sint-Oedenrode - De dames van Argo zitten in een goede flow in het tweede deel van de competitie. De stijgende lijn is vanaf januari ingezet en gaat nog even door. Afgelopen weekend moesten de dames naar Sittard en dit keer moest ook Hellas Glana eraan geloven.

Ondanks het feit dat Argo slechts één wisselspeelster had, was er voldoende vertrouwen binnen het team om het de nummer vier lastig te gaan maken. De eerste wedstrijd ging met 6-7 verloren en de tendens is op dit moment dat bij een dergelijke gelijkwaardige tegenstander, de tweede wedstrijd in het voordeel van Argo beslist kan gaan worden. Maar statistieken en objectieve redenatie zijn mooi, het moet dan nog wel even gedaan worden. Argo kwam binnen een minuut al met 2-0 achter en na het eerste part stond het zelfs tegen een 4-1 achterstand aan te kijken. Dat was ook het moment dat interim coach Anita vd Heijden ingreep en het team echt even op scherp moest zetten. Dat werkte goed, want het team kwam uiteindelijk terug tot 5-5 en vanaf dat moment werd het echt spannend. Ondanks het feit dat Hellas Glana de bovenliggende partij was, creëerde het nauwelijks kansen. De schoten op goal werden goed gepareerd door Yvonne vd Vorstenbosch, die weer een prima partij keepte. Argo kreeg meer kansen waardoor het team tot het einde toe gevaarlijk kon blijven. Een gefrustreerde Hellas Glana moest het uiteindelijk afleggen tegen een rustig blijvend Argo, waarbij de beslissende treffer in de laatste minuut gemaakt werd door een prachtig schot van Josine Raaijmakers uit een overtalsituatie. Door de einduitslag van 7-8 in het voordeel van Argo, schuift Argo op naar een zesde plek binnen de competitie en blijft een uiteindelijke vierdee plek nog steeds haalbaar. Doelpunten van Argo werden gemaakt door Josine Raaijmakers (3x), Paula Smith (2x), Liesbeth vd Korst (2x) en Tamara Vervoort.

Zwemmen
Zondag 18 maart hebben 24 zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad De Wedert in Valkenswaard deelgenomen aan de 3e Competitiewedstrijd.
Tijdens deze wedstrijd hebben zij 5 keer een 1e plaats, 5 keer een 2e plaats en 7 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast werden er 19 persoonlijke records gezwommen. Verder werd er 1 Clubrecord gezwommen door Stef van Zitteren op de 200m vlinderslag in 2.20.19