Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Nijnsel verrast koploper

Algemeen

Nijnsel - In het begin van het seizoen verraste VV Nijnsel TVE/Reclame koploper Volkel die nog geen enkel verliespunt had en nog geen enkel tegendoelpunt. Een halfjaar later is de situatie behoorlijk veranderd. Volkel herstelde zich en Nijnsel verloor behoorlijk terrein op de ranglijst.

Afgelopen zondag was de terugwedstrijd in Volkel en dat beloofde een zware kluif tegen de medekoploper terwijl de bezoekers de punten hard nodig hadden. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op; de gastheren hanteerden een niet al te hoog tempo en dat speelde de bezoekers behoorlijk in de kaart: weinig kansen over en weer. In de 38e minuut een overtreding binnen de zestien van Volkel die de scheidsrechter van dienst echter buiten de witte streep legde. Een tegenvaller voor de bezoekers. Resteerde een vrije trap voor Tom ten Broeke die de bal scherp voortrok en waar Rick van der Vleuten op succesvolle wijze zijn voet tegenaan zette.
Na de thee een schermutseling voor het Nijnselse doel waarbij de keeper werd gehinderd; de 1-1 werd echter wel toegekend. Niet veel later een bal tegen onderkant lat die helaas voor de bezoekers geen verandering in de stand bracht. In de 65e minuut opnieuw een brutale aanval van Nijnsel die Rick van der Vleuten in stelling bracht; hij scoorde meedogenloos de 1-2. Daarna kansen over en weer. Vervolgens een wanhopig aanvallend Volkel maar de defensie van Nijnsel met een uitblinkende Harold van de Laar hield redelijk eenvoudig stand, zij gaf geen krimp. Een zeer belangrijke overwinning, de punten waren hard nodig in het geelblauwe kamp. Men of the Match; Rick van der Vleuten en de foutloze assistent-scheidsrechter Bas ten Broeke.

Nijnsel speelt op Paaszaterdag
Op Eerste Paasdag wordt de Verrijzenis van de Heer gevierd en dan hoort er niet te werden gevoetbald. Het katholieke Nijnsel heeft daarom de wedstrijd tegen het katholieke Boekel Sport verplaatst naar Paaszaterdag om half acht. Een heuse lichtwedstrijd dus. Ook Boekel Sport haalde afgelopen zondag drie belangrijke punten binnen en daarom wordt er op zaterdag in Nijnsel een opnieuw belangrijke pot gespeeld waarbij Nijnsel definitief afstand wil nemen van de onderste regionen. Supporters zijn van harte welkom bij deze belangrijke lichtwedstrijd.