Boudewijn (l) en Eric (r) kennen elkaar al 50 jaar
Boudewijn (l) en Eric (r) kennen elkaar al 50 jaar

"We leerden elkaar al in de box kennen"

Algemeen

Sint-Oedenrode - De vriendschap tussen Boudewijn de Poorter en Eric de Jong, die dit jaar beiden op de Abraham- en Sarahreünie komen, is al net zo oud als de beide heren zelf. Hun moeders waren vriendinnen en kregen kort na elkaar een zoon. Nu vijftig jaar later komen Boudewijn en Eric nog regelmatig bij elkaar over de vloer. DeMooiRooiKrant sprak met de beide 'vrienden voor het leven'.

Met het geheugen van Eric is niks mis zonder moeite noemt hij, tot verbazing van Boudewijn, de namen van alle juffen en meesters zo op. Alleen juffrouw Ellen van de kleuterschool, die kan Boudewijn zich nog zo herinneren, want die had altijd zo'n mooie geruite rok aan. Wat Eric uit die tijd nog het meeste bij staat, was dat schoolfoto altijd bij de paddestoel op de speelplaats werd gemaakt. "De foto's van mijn klas zijn beide bij de paddestoel gemaakt en later die van de klas van mijn zus ook".

Na de kleuterschool gingen Boudewijn en Eric naar de Odaschool. Voor Eric was dat om de hoek, want hij woonde op Armenhoef. Voor Boudewijn werd het juist een heel stuk verder fietsen, want hij woonde op De Hoef. Voor hem was de kleuterschool aan de Deken Van Erpstraat juist om de hoek.

Daar op de Odaschool ging het er allemaal heel anders aan toe. Naast leren lezen en schrijven, was ook het gedrag van sommige leraren verre van wat we tegenwoordig zouden accepteren. Zo was er een leraar die er een handje van had om je met zijn zegelring ritmisch op je hoofd te tikken.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant