Summer van den Hurk tijdens kwalificatie NK turnen.
Summer van den Hurk tijdens kwalificatie NK turnen.

Summer kwalificatie NK Turnen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag turnde Summer van den Hurk, in Middelburg, haar eerste landelijke kwalificatie wedstrijd voor het NK turnen. Ze turnt in de jeugd 1, N1. Het hoogste niveau in haar leeftijdscategorie.

Summer begon op sprong met twee mooie shukahara's. Ze haalde hier 13.125 punten, goed voor een achtste plek op dit toestel. Op brug turnde Summer een moeilijke oefening met voor het eerst twee reuzen met een halve draai. Hier scoorde ze 10.133 punten voor. Op balk turnde is een stabiele oefening. In het slot van haar oefening moest ze helaas bij de losse radslag het toestel verlaten wat haar één punt aftrek opleverde. Ze behaalde hier 9.600 punten. Op vloer turnende ze een prachtige oefening met een klein foutje bij handstand heffen. Het leverde haar 11.050 punten.
Uiteindelijk werd Summer knap dertien van de 34 ingeschreven turnsters. Met een puntentotaal van 43.908 punten kwam ze helaas nog net 0,092 punten te kort om zich nu al te kwalificeren voor het NK turnen later dit jaar in de Ahoy. Hiervoor heeft ze nog twee kansen om zich te kwalificeren.