Na dertien seconde werd het eerste doelpunt al gemaakt.

Rhode verslaat TGG

Sint-Oedenrode - Rhode had een productieve week. Dinsdag werd de bekerwedstrijd tegen Volkel met 4-1 gewonnen en zondag ging TGG met 5-3 over de knie.

De laatste weken wist Rhode bijna altijd al snel te scoren en zondag was het al na dertien seconden raak. Vanaf de aftrap werd Koen van der Zanden gelanceerd en bijna vanaf de achterlijn wist hij de doelman van TGG te verschalken, 1-0. Rhode bleef doordrukken en met een beetje geluk was het na vijf minuten al 3-0 geweest. Uiteindelijk werd het wel 3-0. In de twintigste minuut werd een corner door TGG uitverdedigd, Roel Smeets schoot vervolgens van grote afstand in, en Kyron Brus pikte de bal en zorgde voor 2-0. De 3-0 volgde in de 37e minuut uit een strafschop die door Daan van Dinten werd verzilverd, Mark van der Zanden was in het zestien meter gebied gevloerd. Twee minuten later opnieuw een strafschop, ditmaal voor TGG, en ook deze werd benut.
TGG begon het best aan de tweede helft. In de 49e minuut kreeg het een fraaie kans op de 3-2, opnieuw uit een strafschop, maar dit keer stond het vizier niet scherp en Paul van Heesch kon de bal stoppen. TGG was in deze fase ook de betere ploeg en kreeg daarvoor in de 64e minuut de beloning. Uit een corner werd de bal uit een scrimmage binnen geschoten. Rhode werd hierdoor wakker geschud en nam het initiatief weer over. In de 70e minuut was er al een goede kans die nog werd gestopt, maar in de 74e minuut was het wel raak. Uit een corner werd Mart Krüsemann in stelling gebracht en die schoot hard in, 4-2. In de 77e minuut werd vervolgens 5-2, een fraaie aanval via Simon vd Wetering en Geert Oerlemans belandde bij Paul Smeets, die van zo'n 25 meter fraai binnen schoot. TGG scoorde in de 88e minuut nog wel een keer, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.
Vorige week dinsdag won Rhode de bekerwedstrijd tegen Volkel met 4-1. Kyron Brus scoorde al in de eerste minuut. Na rust scoorde Koen van der Zanden tweemaal, eerst 2-0, en na een strafschop voor Volkel vlak voor tijd 3-1. Kyron Brus wist vlak voor tijd ook nog een keer te scoren uitslag 4-1.
Op Eerste Paasdag gaat Rhode op bezoek bij Volharding uit Vierlingsbeek. Rhode wil een zege op Volharding de fraaie positie op de ranglijst natuurlijk graag consolideren. Omdat EVVC zondag verloor staat Prinses Irene nu op de tweede plek, met drie punten meer dan EVVC, maar ook met twee wedstijden meer gespeeld.
Donderdag 5 april moet Rhode helemaal naar Heerlen voor de kwartfinale van de beker tegen hoofdklasser Groene Ster. Een pittige klus, Groene Ster schakelde in de achtste finales UDI uit.