Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Eerste nederlaag Attaque

Sport

Sint-Oedenrode - De tweede helft van de competitie is begonnen. Attaque 1 liep in de topper tegen Unicum tegen een nederlaag aan. De andere teams hadden wisselende resultaten.

Unicum, dat na vijf wedstrijden tweede staat met een achterstand van zeven punten op de Rooise mannen, zou een pittige tegenstander worden: de eerste ontmoeting eindigde in 5-5. Leon Schepens begon voortvarend met een 3-0 overwinning, maar de drie wedstrijden daarna gingen allemaal naar Unicum. Toen deed Attaque met invaller Burt van Geffen en wederom Leon Schepens wat terug en stond het alweer 3-3. Unicum kon echter het laatste lachen: drie van de laatste vier partijen gingen naar Geldrop, alleen Dirk Kastelijn kon nog een wedstrijd winnen. Dit betekende de eerste nederlaag voor Attaque: 4-6. De voorsprong richting Unicum bedraagt nog steeds wel vijf punten.
Attaque 2 moest de vorige speelronde de koppositie laten aan TTCV. Er moest dus flink gewonnen worden tegen hekkensluiter Een en Twintig uit Beek en Donk. De vorige wedstrijd tussen beiden eindigde in 7-3 voor Attaque. Ook nu begonnen de Rooise mannen sterk en Co Stamps en Frank van der Zanden wonnen met 3-0. Stefan Kerk verloor zijn eerste pot met 3-0. Het bleek een vlotte ontmoeting te worden. Negen van de tien partijen ging in drie games. Co en Frank denderden ondertussen door en waren wederom ongeslagen. Stefan kon zijn laatste partij ook verzilveren in een overwinning, zijn eerste in negen partijen. Einduitslag was een verdiende 8-2.
Attaque 3 kan lijfsbehoud vergeten, maar dat betekent niet dat er geen strijd is om wedstrijden te winnen. Dat werd vrijdagavond zeker duidelijk tegen Smash '73 uit Uden, nummer drie uit de competitie. In Uden werd de uitslag 10-0. Ook nu begon Smash weer goed en het pakte direct een 2-0 overwinning. Daarna deed Peter Verhagen wat terug. Nadat het dubbel werd verloren en Anne haar tweede partij verloor stond het al 1-4. Maar toen verder Attaque op. In een beladen wedstrijd met een 3-game-comeback, chagrijn en ruzie met het publiek pakte Cliff van Driel zijn eerste overwinning tegen een duidelijk mentaal aangedane tegenstander. Peter Verhagen kon net niet een 100% score realiseren. Anne kon wel winnen en Cliff won daarna op fantastische wijze zijn tweede van de avond. Een beladen avond met een 5-5 gelijkspel was het resultaat. Met negen punten staat het team nog wel laatste.
Attaque 4 aast nog op promotie, maar dan moeten de komende drie wedstrijden goed gepresteerd worden. Tegenstander was koploper Unicum 10. Nick van Galen begon wederom goed een pakte het eerste punt. Bram kon dat niet en Job daarna wel. Daarna kwam Unicum wat opzetten en het team uit Geldrop kwam van 2-1 naar 2-3. Nick van Galen won daarna nog twee partijen, maar daar bleef het ook bij. Einduitslag was een nipte nederlaag: 4-6. Promotie wordt lastig, maar het verschil van negen punten op de twee koplopers is nog steeds overbrugbaar.