Joost van Dijk (voorzitter Kunststichting Sint-Oedenrode) en Rob Jansen (bestuurder Streekpark Kienehoef) tekenen de overeenkomst, de overige bestuursleden kijken toe.
Joost van Dijk (voorzitter Kunststichting Sint-Oedenrode) en Rob Jansen (bestuurder Streekpark Kienehoef) tekenen de overeenkomst, de overige bestuursleden kijken toe.

Realisatie unieke Boomkalender in Streekpark Kienehoef

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 6 maart ondertekenden Streekpark Kienehoef en Kunststichting Sint-Oedenrode een overeenkomst voor gezamenlijke realisatie van een Boomkalender. Deze boomkalender wordt niet alleen een natuurlijk omgevingskunstwerk; het zal ook dienstdoen als ontmoetingsplek en intiem buitentheater. Door dit multifunctioneel gebruik wordt de beleving en de informatievoorziening van het kunstwerk aanzienlijk vergroot. De Boomkalender zal op grondgebied van de gemeente Sint-Oedenrode gerealiseerd worden, maar komt in beheer van de Helden van Kien.

De Kienehoef was in het verleden een belangrijke trekpleister voor mensen uit Sint-Oedenrode en ver daarbuiten. De ondernemers van de Helden van Kien willen het park weer de allure te geven die het destijds ook had. Vanuit het park wordt onder andere een aansluiting gemaakt op een netwerk van wandelpaden. Zo verbindt de Boomkalender het Ommetje Rijsingen met het Observatorium (Frank Havermans, 2009) en de Uitkijktoren (Lucas Lenglet, 2011) bij de rioolwaterzuivering met elkaar. Hierdoor ontstaat een prachtig lange wandelroute omgeven door diverse kunstwerken tussen de Boskantseweg - via Rijsingen - en de Kienehoef in een omgeving met belangrijke natuurhistorische waarde. De wandelpaden vergroten de belevingsstructuur binnen het Duizendjarig Woud.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant