Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Nijnsel op bezoek bij sterk Volkel

Sport

Sint-Oedenrode - Op de kalender staat dat deze week de lente begint… En stel dat. Nijnsel 1 heeft hele mooie herinneringen aan de thuiswedstrijd tegen Volkel. De bezoekers hadden destijds nog geen punt verloren en geen doelpunt tegen.

Nijnsel maakte daar echter op een wrede manier een eind aan door de bezoekers met 3-0 de deur te wijzen. Volkel moest even slikken maar herstelde zich; ze zijn nog steeds een serieuze kampioenskandidaat. Met Nijnsel ging het vervolgens wat minder en het gat met Volkel is inmiddels behoorlijk groot. De clubs staan ook niet meer in hetzelfde rijtje. Er zullen bij de gastheren dus nog wel wat revanchegevoelens leven en dat kan een interessante wedstrijd opleveren. Nijnsel heeft namelijk ook de punten nodig maar dan om een andere reden.
Nijnsel/TVE Reclame gaat dus onbevangen en onbevreesd zondag naar Volkel waar volgens Ruud Lubbers, we kunnen het hem niet meer vragen, maar liefst 22 kernbommen liggen opgeslagen, één per speler dus. Linkse activiste Mariëtte Moors uit Geldrop bivakkeerde destijds in de jaren negentig steevast met een tentje bij de luchtmachtbasis om haar ongenoegen te uiten.
Hopelijk voor de Nijnsel supporters geen belemmering om zondag massaal naar Volkel af te reizen. Thuis eerst even een jodiumpilletje innemen en dan op tijd vertrekken richting de Eeuwsels in Volkel, gemeente Uden. Het dorp ligt aan de rand van de Peel en telt zo'n slordige duizend inwoners meer dan het almaar uitdijende Nijnsel. Bij een eventuele afgelasting kun je nog altijd het recreatiepark Hemelrijk bezoeken waar voldoende strandstoelen beschikbaar zijn. En mocht je komend weekend vergeten de klok te verzetten, dan kun je nog altijd de tweede helft zien.