Afbeelding

Brabants jeugd strijdt in Rooi om schaaktitel

Algemeen

Sint-Oedenrode - "Aanraken is zetten!", vertelt de wedstrijdleider terwijl dat zo'n vijftig jongens en meisjes zich in Dommelzicht opmaken voor de strijd om de Brabantse titel voor jeugdschaakteams. De Rooise Dam- en Schaakvereniging had afgelopen zondag de eer om als gastheer op te mogen treden. Een bijzondere eer, temeer daar Rooi geen eigen jeugdteam heeft.

De allerjongste deelnemers in de klasse E, die niet ouder zijn dan een jaar of zeven krijgen een half uur de tijd voor hun wedstrijd. Voor de jeugd uit de C en D klasse staat er een uur per speler op de klokken om zich te meten met de opponent. Maar de meeste deelnemers hebben die tijd niet nodig. Bij lange na niet. "Het lijkt wel snelschaken", zegt John ten Ham, van de Rooise Dam- en Schaakvereniging.

Op de vraag hoe de Brabantse Jeugdkampioenschappen voor teams naar Rooi zijn gekomen antwoordt voorzitter René Dekkers: "We waren onlangs voor een wedstrijd bij een andere vereniging op bezoek. Daar hoorde ik dat er gezocht werd naar een locatie voor de Brabantse jeugdkampioenschappen voor teams. Daarop heb ik aangeboden dat wij wel gastheer wilden zijn. Nog geen twee weken later kreeg ik een telefoontje met het aanbod om het kampioenschap te organiseren".

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding