Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Schijndel en Veghel niet gerust op harmonisatie sporttarieven

Algemeen

Meierijstad - Het einde is in zicht van de onrust en frustratie van de afgelopen jaren bij veel Rooise sportverenigingen over onder meer de hoge veldhuren en dientengevolge kosten van lidmaatschap. In Rooi werden de nadelige verschillen ten opzichte van Schijndel en vooral Veghel, nota bene met zicht op de toekomstige harmonisatie in Meierijstad, de afgelopen jaren alleen maar vergroot. Een deel van die onrust ligt nu bij sportverenigingen in de andere fusiegemeentes.

Bij het aangaan van een fusie heeft de nieuwe gemeente maximaal twee jaar de tijd om alle verschillen in tarieven en subsidies tussen die gemeentes weg te werken (harmoniseren). Sommige zijn – op papier – simpel en werden meteen aangepakt, zoals de ozb. De harmonisatie bij de sportverenigingen is daarentegen de lastigste van alle. Niet alleen zijn de verschillen in tarieven per gemeente aanzienlijk, ze zijn per vereniging ook nog eens lastig te vergelijken.   

Het heeft dan ook lang geduurd, maar tijdens een discussiebijeenkomst afgelopen donderdag in het bestuurscentrum leek het erop dat de gemeente en de nieuwe sportraad zich goed hadden voorbereid.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant