De leerkrachten van het basisonderwijs staan voor een pittige opdracht.
De leerkrachten van het basisonderwijs staan voor een pittige opdracht.

Leerkrachten krijgen een voorproefje op de Scratch Challenge

Algemeen

Sint-Oedenrode - Komende maandag is het zover: de aftrap van de Scratch Challenge. Alle kinderen van de basisscholen in Rooi worden uitgedaagd om een digitale game in elkaar te knutselen. Niet zomaar eentje, maar met echte Rooise elementen. Ter voorbereiding op de Scratch Challenge, kregen de leraren van het basisonderwijs gistermiddag alvast een voorproefje in de vorm van een workshop.

Op Basisschool Eerschot hebben zich 26 leerkrachten verzameld en met een uiterst geconcentreerde blik gingen zij aan de slag. "Net als de kinderen krijgen de leerkrachten de opdracht om een game te programmeren", vertelt Tine Strikkers, ICT-coach bij SKOSO. "Op die manier hebben zij een idee wat de kinderen tijdens de wedstrijd te wachten staat." Programmeren staat tijdens de wedstrijd centraal. In de toekomst is deze vaardigheid waarschijnlijk net zo belangrijk als het goed kunnen spreken van de Engelse taal.

Hoewel de kinderen tijdens de Scratch Challenge juist in teamverband werken, is het tijdens de workshop voor de leerkrachten de bedoeling dat zij individueel aan de bak gaan. En dat is al een behoorlijke uitdaging op zich. "Kinderen zijn veel meer thuis in de digitale wereld.", vertelt een van de leraren. "Zij lopen daar een heel stuk op vooruit en daarom is het als leerkracht zijnde leuk om te ervaren welke uitdaging hen te wachten staat."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding