Afbeelding

Medicijngebruik mogelijke oorzaak ongeluk met Rooise automobiliste

Politie

Meierijstad / Sint-Oedenrode – Het medicijnengebruik van de 32-jarige automobiliste uit Sint-Oedenrode kan een belangrijke rol hebben gespeeld bij het verkeersongeluk in Schijndel op 2 februari 2017. Bij het ongeluk aan de Deken Baekersstraat destijds kwam een Schijndelse fietser (87) om het leven.

Tweeënhalf jaar voor het ongeluk zou de Rooise automobiliste zijn begonnen met het slikken van Dexamfetamine, vanwege ADHD. Uit het bloedonderzoek na het ongeluk blijkt dat de vrouw een paar uur voor het ongeluk een hoge dosis Dexamfetamine had geslikt. Na de aanhouding vertelde zij echter geen medicijnen te slikken.

Het medicijn zou volgens de officier de rijvaardigheid negatief beïnvloeden wanneer het nog niet zo lang wordt gebruikt. Via het Nederlands Forensisch Instituut wil jij daarom nagaan welke invloed er is geweest.

Daarnaast laat de officier de toedracht van het ongeluk aanvullend onderzoeken. Volgens hem verzuimde de automobiliste de vrouw om voorrang te verlenen aan de fietser die van recht zou komen. De advocaat zei echter dat de fietser mogelijk van een andere kant afkwam. Op verzoek van de officier is besloten om de inhoudelijke behandeling uit te stellen naar 5 juli.