Afbeelding

Sporttalent van Rooise bodem: Tim Heijmans

Sport

Sint-Oedenrode - Sint-Oedenrode bulkt van het talent in allerlei takken van sport. DeMooiRooiKrant heeft enkelen van hen al in beeld gebracht en gaat er gewoon mee door. Waar zijn deze jonge sporters goed in? Wat willen ze bereiken? In deze aflevering laten we Tim Heijmans aan het woord over zijn sport: tennis. Tim (16) tennist nu al enkele jaren en krijgt zelfs vrijstelling van zijn school om te trainen. Na zijn overstap naar de volwassenen groep verdient hij een plekje in deze reeks.

Waarom ben je begonnen met tennissen?
"Vroeger heb ik altijd gevoetbald bij Rhode, maar in de winter was er altijd een winterstop. Ik wilde altijd nog bezig zijn met sporten. Mijn moeder tenniste en mijn vader ook, dus in de winter bedacht ik om ook te gaan tennissen. Zo ben ik ermee begonnen; ik was toen ongeveer twaalf. Tennissen ging toen eigenlijk best wel goed en ben ik gestopt met voetbal."

Wat vind je het leukst aan tennissen?
"Het winnen van wedstrijden is natuurlijk wel het leukste, maar ook het trainen. Als het goed gaat dan wordt mijn trainer ook altijd heel blij en heel vrolijk. Ik merk ook wel dat als het slecht gaat hij heel chagrijnig is, hij vindt het ook echt niet leuk als het niet goed gaat. Ik heb ook wel eens een slechte dag, maar dat heeft iedereen wel. Ik train ook elke dag; tweeëntwintig uur per week."

Wat wil je nog bereiken?
"Het grote doel is wel dat ik een keer op Wimbledon kom te staan, maar ook een keer een grandslam spelen. Ik zou ook graag voor drie jaar in het buitenland full time gaan tennissen en trainen. Ik doe nu de Mavo en wil later de Havo gaan doen. Als dat niet lukt wil ik avondstudie doen om de licenties te halen en later een tennisleraar te worden, maar dit is mijn back-up plan."

Wat is tot nu toe het leukste wat je hebt meegemaakt met tennissen?
"Toen ik een jongetje van dertien of veertien was mocht ik tegen volwassenen van twintig of dertig spelen met de competitie. Ik won gewoon van hen en zij gingen helemaal door het lint. Die zijn zo agressief. Om te verliezen van een jongetje van dertien, dat kunnen ze echt niet hebben. Ze gaan het dan afreageren en gooien rackets kapot op de baan of schelden me uit."