Sanny van der Velden.
Sanny van der Velden.

Rooise Ruiters op Indoor Brabant

Sport

Sint-Oedenrode - Via de Brabantse Kampioenschappen, die eind februari werden georganiseerd door de Rooise Ruiters en Ponyruiters in Manege de Pijnhorst, konden de beste ruiters zich kwalificeren voor het internationale concours Indoor Brabant in de Brabanthallen. Vanuit de Rijvereniging De Rooise Ruiters mochten hieraan drie springamazones deelnemen.

Judith Martens en haar zevenjarige schimmelmerrie Lynn van de Sonniuswijk wisten dit voor elkaar te krijgen met een dertiende plaats op de Brabantse Kampioenschappen in de klasse M. Afgelopen zondag was het zo ver en mochten zij aantreden in de prachtige piste van Indoor Brabant. In het parcours lagen de balken op 1.20m en de ene hindernis was nog mooier dan de andere. Tijdens het losrijden reed je tussen de 'grote echte' springruiters die 's middags deelnamen aan de Grote Prijs op 1.60m-niveau. Eind van deze maand mag deze combinatie deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.
Sanny van der Velden wist zich tijdens de Brabantse Kampioenschappen in dezelfde klasse te selecteren. Haar paard Esta is negen jaar oud en zij heeft dit paard zelf opgeleid. Afgelopen seizoenen hebben zij samen al vele prijzen gewonnen. Tijdens Indoor Brabant had de combinatie helaas twee pechbalkjes waardoor zij niet meer deel mochten nemen aan de barrage.
Julia Geers mocht samen met haar tienjarige Darwin deelnemen in de klasse ZZ. In deze klasse is het parcours moeilijker en de balken liggen hoger op 1.35m-niveau. Hierdoor vielen ze net buiten de prijzen.

Afbeelding
Afbeelding