Prachtige overwinning Rhode tegen EVVC.

Rhode – Emplina zonder doelpunten

Sint-Oedenrode - Voor de derde maal dit seizoen leed Rhode zondag puntenverlies. Na het verlies tegen Margriet en de puntenverdeling tegen BVV werd het tegen Emplina ook gelijk.

Rhode kon niet op volle sterkte aantreden, verdediger Roel Smeets was de hele week ziek geweest, Mark van der Zanden geblesseerd en Kyron Brus nog niet helemaal fit. Rhode begon op zich goed aan de wedstrijd, de eerste kans kwam in de vijfde minuut uit een schot van Mart Krüsemann. De eerste aanval van de gasten kwam in de twaalfde minuut, maar het schot op goal miste snelheid en richting. In de vijftiende was er een fraaie aanval van Rhode, die echter in schoonheid stierf. In de 23e minuut was er een kans voor Paul Smeets, uit een voorzet van Tim Stewart schoot hij de bal vanuit een moeilijke hoek over. In de 39e minuut had Emplina pech toen een schot van links boven op de kruising viel. Rhode kreeg daarna in de 42e en 44e uit acties van Koen vd Zanden nog twee mogelijkheden, de eerste voorzet werd uitverdedigd, de tweede belandde bij Joep vd Mortel die de bal goed aannam, maar vervolgens werd zijn schot door een verdediger gekeerd.
Emplina begon met veel strijd aan de tweede helft. In de 46e minuut ging een bal voorlangs en in de 49e minuut werd uit een vrije trap de lat geraakt. Rhode herstelde zich en zocht weer de aanval, er was een kans voor Simon vd Wetering en een voorzet van Bas van Kuringen die beide niet opleverden. In de 62e minuut kwam Rhode goed weg toen Paul van Heesch op de achterlijn werd uitgespeeld, maar de voorzet kon alsnog worden weggewerkt. Vervolgens kwamen er diverse mogelijkheden voor Rhode, maar de verdediging van Emplina bleef toch zonder al te veel moeite overeind. In de slotfase werd Emplina weer wat dreigender, een schot ging rakelings voorlangs, voor de derde maal werd de lat geraakt en tenslotte nog een aangeschoten handsbal, dus uiteindelijk mocht Rhode nog tevreden zijn met het puntje.
A.s. zondag speelt Rhode de uitwedstrijd tegen de nummer drie Prinses Irene. In de thuiswedstrijd had Rhode de handen vol aan Prinses Irene en won met 2-1.