Mike van der Heijden in actie.

Afgetekende overwinning Boskant

Sint-Oedenrode - Na een periode dat het, vooral qua uitslagen, wat minder was, lijkt Boskant de draad weer op te pakken. Al in de vierde minuut was er een kans op de 0-1. Na een pass van Rob van der Heijden, kwam Boskant aanvaller Jim van der Zanden oog in oog met ASV doelman Rob Renders.

Via het been van de doelman leverde het slechts een corner op. Daarbij bleef het echter op dat moment. In de periode daarna was ASV'33 toch wel de bovenliggende ploeg. Veel balbezit, met name tot de 16 meter, maar aanvallend verder zonder goede kansen. In de 23e minuut kreeg Boskant een tweede goede mogelijkheid. Een voorzet van Roy van der Linden bereikte Frank van der Heijden die in goede positie een half metertje naast kopte. In de 30e minuut klopte de thuisclub aan de deur, maar de inzet van Michiel van der Steen werd een prooi voor Boskant doelman Vincent Staals. Boskant nam in de 34e minuut een voorsprong. Een prima vrije trap van Rens van de Wijdeven werd door Rob van der Heijden in de doelmond gekopt waarna broer Frank de bal tegen de touwen knikte: 0-1. Nog voor rust had Boskant een comfortabele voorsprong kunnen nemen. Na een voorzet-op-maat in de 36e minuut kopte Emiel van den Elsen in goede positie de bal echter langs de verkeerde kant van de paal en twee minuten later kwam Mark van der Heijden net een teentje te kort bij de (iets te harde) voorzet van Jim van der Zanden.

Na rust duurde het slechts vier minuten tot de 0-2 op het scorebord verscheen. Na een overtreding op Mark van der Heijden, binnen de 16, was het de beurt aan Roy van der Linden om vanaf de elf meter stip stip de voorsprong te vergroten: 0-2. In de 56e minuut ging de wedstrijd op slot. Na een snelle uitval was de voorzet van Jim van der Zanden precies op maat voor Emiel van den Elsen die de 0-3 binnenschoot. Vier minuten later was het voor de thuisclub helemaal gezien. In korte tijd werd door scheidsrechter Wagemans aan twee spelers van ASV'33 twee keer geel getoond zodat de wedstrijd verder moest met negen tegen elf. Uiteindelijk leverde de ongelijke strijd nog twee doelpunten op. Eentje in de 78e minuut voor ASV'33 toen invaller Pim van de Meer namens ASV'33 een corner binnenkopte en eentje voor Boskant invaller Aimé Opheij die in de 89e minuut na een snelle uitval de 1-4 aantekende.
Door deze overwinning bezet Boskant de vijfde plaats in de vierde klasse G. Er is nog zicht op de top drie, maar dan zal de thuiswedstrijd tegen Boxtel 1, die volgend weekend op het programma staat, ook in winst moeten worden omgezet!