Nijnsel verliest kostbare punten

Sint-Oedenrode - Misschien had je er vooraf voor getekend, een 2-2 gelijkspel bij het stugge Vianen Vooruit. Alleen als je na een 0-2 voorsprong in de 94e minuut alsnog de gelijkmaker om je oren krijgt, dan kun je daar onmogelijk blij mee zijn.

Nijnsel had al eerder Vianen Vooruit ontmoet en toen bleek al dat Vianen een lastig te bestrijden ploeg is, zeker als het eenmaal op voorsprong is. Dan volgt het nodige acteerwerk en je komt niet meer in je ritme. Vianen Vooruit heeft dan ook niet voor niets dit seizoen tot nu toe slechts één wedstrijd verloren. De gasten waren dus gewaarschuwd en dat betekende dat Nijnsel ook heel voorzichtig van start ging. Het probeerde de gastheren niet in zijn spel te laten komen en een overtreding werd daarbij niet geschuwd. Halverwege de wedstrijd trok de geelblauwe formatie voor het eerst met meerdere manschappen over de middellijn en dat was meteen prijs! Nick Dortmans zorgde voor de verrassende 0-1. Dit werd ook meteen de ruststand.
Deze voorsprong gaf de Nijnselse burger moed. De thuisploeg moest zijn verdedigende stellingen wat meer laten varen en daar probeerde Nijnsel van te profiteren. En zowaar, die tactiek wierp zijn vruchten af. Tegen vier uur liet de altijd gevaarlijke John Egelmeers de ogenschijnlijk bevrijdende 0-2 aantekenen. Hij heeft maar weinig kansen nodig. Lang kon Nijnsel niet van de comfortabele voorsprong genieten want de gastheren lieten vrijwel meteen de aansluitingstreffer op het scorebord bijschrijven. Toen werd het nog even heet onder de voeten van de bezoekers maar het leek allemaal toch goed te komen. Totdat…. in de vierde minuut van de blessuretijd een vrije trap in de winkelhoek verdween. Een zuur gelijkspel waar drie punten nagenoeg binnen handbereik lagen.
Wel een punt erbij en dat was weer even geleden. Hopelijk smaakt het naar meer en kunnen de manschappen van Arno Methorst deze wedstrijd aanstaande zondag een positief vervolg geven tegen de bezoekers uit Berghem.