Schoonspringster Lita van Weert pakt een gouden medaille tijdens de derde zeskamp-wedstrijd.

Goud voor Rooise schoonspringster

Sint-Oedenrode - De derde zeskamp-wedstrijd vond afgelopen zaterdag plaats in haar eigen bad, het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. De zeskamp is een onderling wedstrijdcircuit tussen zes verschillende verenigingen op de 1-meter plank.

Er mogen tien kinderen per vereniging voor de punten springen en alleen de beste vijf springers in iedere categorie krijgen punten. Lita van Weert sprong mee in de E-categorie en had maar één doel: winnen en haar totaalscore verbeteren. En dat lukte. De vorige twee wedstrijden behaalde Lita respectievelijk nog 97.70 en 98,75 punten, zaterdag kreeg ze niet lager dan een 5,5 van de jury en wist ze met 100.45 punten weer een gouden medaille te pakken. Ruim twintig punten meer dan de nummer twee. Hiermee behaalde Lita het maximale aantal van tien punten voor haar club en omdat ook haar clubgenoten goed presteerden, behaalde PSV Schoonspringen een eerste plek in het dagklassement en staan ze voorlopig derde in het voorlopige zeskamp klassement. De volgende zeskamp-wedstrijd staat gepland voor zondag 8 april in Den Helder.