Afbeelding

Korfbalclinic Odisco

Algemeen

Olland - Leefbaarheid, gebrek aan woningbouw en slechte mobiele bereikbaarheid. Dat zijn de onderwerpen waardoor Olland regelmatig in het nieuws is. Gelukkig heb ik als jeugdreporter nu weer eens wat positiefs te melden over Olland.

Door: Briit van den Oetelaar

Op woensdag 21 februari is er namelijk, door korfbalvereniging Odisco uit Olland, een aftrap gegeven aan het verzorgen van een serie korfbalclinics op basisschool De Sprongh. Deze werden gegeven aan kinderen uit groep 2 tot en met groep 4. De vrijwilligers van Odisco laten op deze manier de kinderen spelenderwijs kennismaken met de prachtige korfbalsport en leren de kinderen samen te spelen. Woensdag 21 februari mochten de kinderen ook nog eens een nieuw speeltoestel, een korfbalboom, op de speelplaats onthullen en uitproberen. Dit toestel is door KV Odisco geschonken aan basisschool de Sprongh ter ondersteuning van het bewegen op de speelplaats en om alle kinderen spelenderwijs balsporten te laten ontdekken. Een aantal kinderen mocht de schotten weghalen waarachter de korfbalboom opgesteld stond, met deze handeling werd de clinic geopend. Alle kinderen waren erg enthousiast. De clinics zijn gegeven op woensdag 21 februari, woensdag 28 februari en woensdag 7 maart. Met veel enthousiasme gaven de trainers van Odisco de clinics. Tijdens de clinics leerden ze de kinderen wat korfbal inhoudt en hoe het spel in elkaar zit. Ook leerden ze de kinderen hoe ze moesten gooien en schieten.
Dat korfbal een sport is voor jongens en meiden en dat ik zelf ook korfbal dat wisten jullie natuurlijk al ;-) Omdat Odisco maar een kleine vereniging is en de organisatie van deze clinics kosten met zich meebrengt heeft Odisco een bijdrage gekregen uit het leefbaarheidsbudget van gemeente Meijerijstad. Ik wil de gemeente dan ook bedanken voor deze bijdrage. Hopelijk zie ik bij aanvang van het nieuwe korfbalseizoen een groot aantal nieuwe gezichten bij KV Odisco. Wil jij ook lid worden of ben je nieuwsgierig geworden? Mail even naar: odiscoolland@gmail.com en ze nemen snel contact met je op.