Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Wie gaat er in Olland die zendmast duwen?

Algemeen

Ik ben gekmakend nieuwsgierig. Ik wil echt alles weten. Zo ben ik bijvoorbeeld razend benieuwd hoe een biefstuk smaakt die is gebakken in zonnebrandolie, factor 45. En hoeveel Chinezen zijn er eigenlijk? Ja, 1,3 miljard zo ongeveer, maar hoeveel zijn er precies? Trouwens, hebben Chinese vrouwen nooit hoofdpijn? En hoe kunnen ze daar met zoveel geboortes nog volhouden dat pingpong de nationale sport is? Jawel, terwijl anderen allang depressief zijn afgehaakt, blijf ik me dingen afvragen. Een Push-up BH is die half vol of half leeg? Hangt dat van het humeur van de vrouw af?

Ieder week staat deze krant vol korte beschrijvingen van gebeurtenissen die door de doorsnee lezer worden geslikt voor zoete koek … maar niet door mij. Ik wil altijd weer meer weten. Toen ik van de week las dat er op de A50 ter hoogte van Sint-Oedenrode een vuilniswagen in brand stond, vroeg ik me meteen af of dit misschien de zoveelste vernieuwing op milieugebied was. We verbranden niet meer enkel het vuil, maar ook de vervuilende truck die het vervoert. En bij het bericht "Wijwater Martinuskerk bevroren" dacht ik meteen: Liep Jezus ook over het water bij min tien?

Nou het laatste Rooise sportgala voor de deur staat, ben ik ook 's in de sportpagina's gedoken. Zo las ik dat de oud-voetballer Luc Nilis naar VV Nijnsel TVE Reclame zou komen. Waar gaat die ex-speler van PSV dan spelen? Ook weer in de spits? En moeten nou vanwege zijn komst alle drempels uit de kleedkamers? En wordt er een extra defibrillator aangeschaft? Kan Nijnsel niet beter kijken naar VV Ollandia? Die zetten een zendmast voor mobiele telefoons op hun sportpark. Ik neem aan een mobiele mast, die ze steeds voor hun eigen doel kunnen duwen. Ze staan per slot maar drie punten boven de degradatiezone. KPN geeft Olland een niet te missen voorzet. Een inkoppertje dus.

En zo is er nog wel meer sportnieuws waar ik wat meer over zou willen weten. Zo lees ik bijvoorbeeld "Lijst Blanco is voor jaarlijkse publiekswissel" en "Wethouder Team Meierijstad volledig afgedroogd", maar helaas ontbreekt me hier de ruimte om daar nu verder op in te gaan. Jammer.