Afbeelding

Belangrijke winst waterpolodames Argo

Sport

Sint-Oedenrode - Doelstelling van het dames waterpoloteam van Argo voor dit jaar staat in het teken van het inpassen van de jeugd in de hoofdselectie. Het afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen TRB-RES op het programma en het team werd voor deze wedstrijd aangevuld met twee jeugdspeelsters van het team van trainer/coach Marijke van den Bersselaar.

Naar verwachting zullen zij in de toekomst ook de dragers moeten gaan worden van het Dames 1 team, samen nog met een aantal jonge dames uit de huidige selectie. Het kwam dan ook prima uit dat Argo tegen de hekkensluiter mocht spelen, maar de wens om toch punten te pakken was wel groot. Het werd een pracht partij, waarbij het een genot was om te zien dat de jonge meiden al prima mee konden draaien onder aansturing van een aantal ervaren rotten van Dames 1. Het gejuich in het team en bij het publiek was groot op het moment dat Eline van den Berg het doel weet te vinden. Ook Puck Valize ligt in het water, ze weet net niet haar doelpogingen te verzilveren maar speelt een goede wedstrijd. Carlijn Bosma, nog geen jaar aan het bekend met het spel, maakt haar eerste doelpunt en Reina vd Velden weet maar liefs twee ballen in het net te leggen. Met een overwinning van 11-7 op TRB RES weet Argo drie punten te behalen, maar veel belangrijker nog, er lijkt nu wel een grote stap gemaakt te zijn om de toekomst van het dames waterpolo in Sint-Oedenrode veilig te stellen. Overige doelpunten van Argo werden gemaakt door Paula Smith (4x) en Tamara Vervoort (3x).

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben negen zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad De Wiemel in Deurne deelgenomen aan de vijfde Solo wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd hebben zij drie keer een eerste plaats, drie keer een tweede plaats en twee keer een derde plaats behaald. Daarnaast werden er acht persoonlijke records gezwommen.